'İstanbul'dan Londra'ya Uçmak, 1. Dünyadan 3. Dünyaya Uçmak Gibi'

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Avrupa’daki kötü hava koşullarının nedeniyle adeta felce uğrayan Londra’daki Heathrow Havaalanının durumuna sert eleştiriler yöneltilirken İstanbul Atatürk Havaalanına övgüler yağdırıldı. Financial Times gazetesi, “İstanbul’dan Londra’ya uçmak, birinci dünyadan üçüncü dünyaya seyahat etmek gibi” diye yazdı.
Financial Times gazetesi yazarı Philip Stephens, Avrupa’nın en büyük havaalanlarından biri olan Londra’daki Heathrow havaalanına yüklendiği, “Heathrow’nun Terminal Sefaleti, Britanya için Utanç” başlıklı haberinde Heathrow’u istanbul Atatürk Havaalanıyla karşılaştırdı. Stephens şunları söyledi:

"TÜRKİYE'NİN YÜKSELEN GÜÇ STATÜSÜ ABİDESİ"
“İstanbul’dan Londra’ya uçmak, birinci dünyadan üçüncü dünyaya seyahat etmek gibi. Türkiye’nin yükselen güç statüsü abidesi olan Atatürk uluslararası havaalanı, çelik ve cam modernitesi ile parlıyor. Halbuki kırık yürüyen bantları, gözlerin önüne serilen tavan boşlukları ve kirli yer halıları ile Heathrow’un 3. Terminali ise, ulusal gerilemenin simgesi haline geldi.”
İngiliz gazetesi, haberin diğer bir paragrafında “Dünyanın yükselen devletler için uluslararası havaları – ve elbette ki ulusal hava yolları şirketleri (THY, İstanbul rotasında BA’yı kolaylıkla yeniyor) – bir modernite beyanıdır. Hem ulusal gurur hem de küresel ekonomiye entegrasyona sesleniyor” değerlendirmesini de yaptı. (ANKA)

Facebook

Youtube