Türkiye Afrika İşbirliği İvme Kazanıyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Türkiye, Afrika ülkeleriyle işbirliğine ivme kazandırıyor. Türk hükümetinin “Afrika Açılımı” kapsamında 2008 yılında İstanbul’da gerçekleşen 1’nci Türkiye-Afrika İşbirliği Zirvesi’ sırasında oluşturulması kararlaştırılan izleme mekanizması çerçevesinde yarın İstanbul’da “Türkiye-Afrika İşbirliği Kıdemli Memurlar Toplantısı” yapılacak.
İstanbul’daki toplantıya, Afrika Birliği ve Afrika Birliği Komisyonu temsilcileri, NEPAD (Afrika’nın Kalkınması için Yeni Ortaklık Girişimi) kurucu ülkeleri olarak Cezayir, Nijerya, Mısır, Güney Afrika ve Senegal, NEPAD ilgili Komitesi Başkanı olarak Etiyopya, Kıta’daki sekiz bölgesel ekonomik topluluğun başkanlıklarını yürüten ülkeler ve ilgili sekretaryaların temsilcileri katılacaklar.

“TÜRKİYE-AFRİKA ORTAKLIĞI ORTAK UYGULAMA” PLANI KABUL EDİLECEK
Türkiye-Afrika işbirliği bağlamında 2008 Zirvesi’nden bugüne kadar geçen süre ve önümüzdeki dönem bütün yönleriyle ele alınacağı toplantı sonunda, çalışmaları bir yıldır devam eden “2010-2014 Türkiye-Afrika Ortaklığı Ortak Uygulama Planı”nın kabul edilmesi öngörülüyor.
İstanbul’da 18-21 Ağustos 2008’de düzenlenen 1’nci Türkiye-Afrika İşbirliği Zirvesi’nde kabul edilen “Afrika-Türkiye Ortaklığı İstanbul Deklarasyonu” ve eklerinde işbirliği konuları sıralanmıştı. Bu arada Türk hükümeti de “Afrika Açılımı” uyarınca Afrika kıtasında 15 yeni Büyükelçiliğin kurulmasına karar verdi. Bu büyükelçiliklerden sekizi, faaliyete geçmiş bulunuyor. (ANKA)

Facebook

Youtube