Amerikalı Tüketiciler Tasarrufa Yöneldi

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Amerikan ekonomisiyle ilgili rakamlar durgunluğun devam ettiğini gösterirken, Amerikalılar da harcamalarında temkinli davranıyor. Harcamalarını kısıtlayan Amerikalılar, geçen aydan buyana tasarruflarını yüzde 4 oranında arttırdı.

Amerika’da ekonominin yüzde 70’ini tüketici harcamaları oluşturuyor. Tüketici harcamaları sadece binde bir oranında artış gösterdi. Noel ve Yılbaşı döneminde bile harcamaların sınırlı kalması ekonomi için olumlu bir gelişme değil. Ancak son birkaç aylık dönemde Amerikalı çalışanların kazancında yüzde 1 oranında artış olması önemli bir gelişme sayılıyor. Bu artış son bir yıl içinde sağlanan en yüksek rakam.
Resmi rakamlara göre, çalışanlar kazançlarının bir bölümünü düzenli olarak tasarruf hesaplarına yatırıyor. Aralık ayında tasarruf oranı yüzde 4 arttı. Bu rakam Kasım ayına göre yüzde yarımlık bir artışa işaret ediyor.
Dünyanın en büyük ekonomisi olan Amerikan ekonomisi çok yavaş bir büyüme gösteriyor. 2011 yılında ekonominin büyüme oranı yüzde 1,7 oldu. Ancak Ekim-Aralık döneminde bümüye oranı hızlandı ve 2,8’e çıktı.
Amerika Merkez Bankası Federal Rezerv Dairesi yetkilileri 2012’de Amerikan ekonomisinin büyüme hızının yüzde 2,7 olacağını tahmin ediyor.

Facebook

Youtube