Obama ve Erdoğan Suriye Halkına Desteği Yineledi

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Başkan Barack Obama ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptıkları telefon görüşmesinde, Suriye halkına destek verdiklerini yineledi, Beşar el Esad rejiminin acımasız politikalarını kınadı. Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamaya göre, iki lider telefon görüşmelerinde Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da demokrasi, güvenlik ve kalkınma konularını ele aldı; Irak ve İran'daki gelişmeleri değerlendirdi.

"Obama ve Erdoğan'ın demokrasi isteyen Suriye halkının meşru taleplerinin desteklenmesi konusunda görüşbirliği içinde olduğunu" bildiren Beyaz Saray, iki liderin "Esad rejiminin acımasız politikalarını kınadığını" açıkladı.

Beyaz Saray açıklamasında şöyle deniyor: "[Obama ve Erdoğan]... Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da demokratik geçişi desteklemenin yolları konusunda iki ülke arasında yakın temasın süreceğini söyledi."

Açıklamaya göre iki lider İran'ın nükleer programı konusunu da görüştü ve Tahran hükümetinin uluslararası toplumla nasıl ilişki kurabileceğini değerlendirdi.

Beyaz Saray, Irak konusunu da ele alan iki liderin "Irak halkına istikrar, demokrasi ve refah getirecek kapsayıcı bir hükümeti desteklediklerini" bildirdi. Barış Ornarlı, VoA News

Facebook

Youtube