Obama Umut Vermeye Çalıştı: Notumuz Hep AAA’ydı, Yine Öyle

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Beyaz Saray’da bir basın toplantısı düzenleyen Obama, ekonomik politikalara vurgu yapmadan, not düşürme kararını önemsiz karşıladığnı ve ülkenin sorunlarının çözümünün önündeki en büyük engelin ‘Washington’daki politik istek eksikliği’ olduğunu söyledi. Üstü örtülü şekilde çalkantıdan Cumhuriyetçileri sorumlu tuttu. Toplantıya doğrudan not indirimi kararıyla ilgili görüşlerini belirterek başlayan Obama kararın ne anlama geldiğini şöyle yorumladı: “Bu, bizim borcumuzu ödeme kabiliyetimizden şüphe duyulmasından çok, bir ay devam eden bir kavganın ardından, politik sistemimizin hareket kabiliyetinden şüphe duyulmasındandır.

Piyasalar yükselir ve düşer. Ama bu Amerika Birleşik Devletleri. Bazı kuruluşlar ne derse desin, biz her zaman 3A olmuş ve her zaman da 3A olacak bir ülkeyiz.”

DÜNYA BİZE İNANIYOR
S&P’nin söz konusu kararının borç sorunun acilen çözümlenmesinde yeni bir ruh vereceği umduğunu kaydeden Obama, ekonomi sorunlarının aşılabileceğini fakat siyasi iradenin gerektiğini kaydetti. Obama, “Küresel piyasalarda kredi notumuzun hala ‘AAA’ olduğuna inanılıyor. Bu konuda ben ve dünya yatırımcıları hem fikirdir” şeklinde konuştu.

ÇÖZÜLEBİLECEK SORUNLAR
“Büyüyen borcu kontrol altına almak için ihtiyaç duyulan tek şey, liderlerin ortak anlayış ve uzlaşma bilinci sergilemesidir” diyen Obama, S&P’nin kararının en azından Kongre’ye borç sorunlarının çözümünün aciliyet gerektirdiğini hatırlatacağını umduğunu söyledi. Ancak not düşürme kararını önemsiz karşılasa da “Bu bizim sorunumuz olmadığı anlamına gelmiyor” diyen Obama şöyle konuştu: “ABD’nin dengeli bir yaklaşıma ihtiyacı olduğunu görmek için bir derecelendirme kuruluşuna ihtiyacımız yoktu. Tıkanıklık yapıcı değil. Bizim sorunlarımız aslında hemen çözülebilecek sorunlar.” Kaynak: Hürriyet

Facebook

Youtube