
Listedeki ülkeler arasında Türkiye ve İsrail de bulunuyor. ABD’nin bazı yakın müttefiklerinin de dahil edildiği listede ayrıca, Bahreyn, Mısır, İran, Irak, Ürdün, Kuveyt, Libya, Pakistan, Katar, Suudi Arabistan, Suriye, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkmenistan ve Özbekistan gibi ülkeler dikkat çekiyor.
"LİSTEDE OLMAK BİR ÜLKENİN TERÖR DESTEKLEDİĞİ DEMEK DEĞİL"
Bu arada, listeyi ilk yayımladığı belirtilen CNS News’e konuşan ABD Göç ve Gümrük Dairesi Sözcüsü Gillian Christensen, listeye dahil edilmenin, bir ülkenin terörü desteklediği anlamına gelmediğini belirtti.
İsrail’in önde gelen gazetelerinden Yedioth Ahronoth ise, ABD’nin, “İsrail’in listeye yanlışlıkla dahil edildiğini söylediği”ne dikkat çekti.
Habere göre, ABD Göç ve Gümrük Dairesi Direktörü John Morton, İsrail’in listeye “yanlışlıkla” eklendiğini belirtirken, “ABD, ne şimdi ne de hiç bir zaman İsrail’in terörle bağlarının olduğunu düşündü” şeklinde konuştu.(ANKA)