Dergi ve Gazeteler Hızla E-Tabletlere Taşınacak

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
"Medya imparatoru" olarak da anılan Rupert Murdoch, tablet bilgisayar iPad için ilk günlük dijjtal gazeteyi çıkarmaya hazırlandığının duyulması medya dünyasında bomba etkisi yarattı. Murdoch'uh bu adamı medya dünyasında yeni bir rekabet başlatacak. 'Daily' adı altında yayımlanacağı söylenen gazetenin abonelik ücretinin haftalık 99 Amerikan centi olması öngörülüyor.
Amerikan dergilerinin website ve mobile uygulamalarının her geçen gün artması, e-okuyucu olarak adlandırılan projelerin hızla artmasına da vesile olacak. 2009 yılında Magazine Publisher Association (MPA) tarafından hazırlanan bir rapora göre ABD genelinde 522 derginin toplam tirajı 346.5 milyona ulaştı. Dergi ve gazete okuyucuları, artık içerikleri iPad benzeri tabletlerde okuma taraftarı. MPA tarafından yayınlanan aynı rapora göre Amerikan tüketicilerin yaklaşık yüzde 60'ı gelecek 3 yılda e-okuyucu veya elektronik tablet olarak adlandırılan ürünlere sahip olmayı planlıyor.

Önümüzdeki bir yıl içinde e-okuyucu sahibi olmak isteyenlerin oranı ise yğzde 29. Her 5 anketörden 4'ü e-okuyucu sahibi dergi ve gazete okumak için e-okuyucu veya tablet sahibi olmak istediğini söylüyor.

Facebook

Youtube