
SHIPPING TIGER NEDİR?
Amazon, eBay, buy.com, sears.com gibi Amerika’nın en büyük online satış sitelerinde yüz binlerce şirket mal satmaya çalışıyor. Shipping Tiger, satılan malın depoya girişinden stok takibine, muhasebesinden gönderisine kadar tek bir ortamda toplayan küçük ve orta ölçekli şirketlere yönelik bir yazılım. eBay ve Amazon’da belirlenen rakip şirketler ile fiyat karşılaştırmasını otomatik yapabilen ve ona göre indirime gidebilen yazılım programı, beş farklı modülden oluşuyor. Programın en önemli özelliklerinden biri de satmak istediğiniz bir ürünü, tek bir admin panel’den (yönetim merkezinden) tek bir tıkla dört farklı online satış ortamında pazara sunabiliyor olması. Normal sistemde eBay için ayrı, Amazon için ayrı, buy.com için ayrı hesaplar açıp ürün takibi yapmanız gerekirken Shipping Tiger bunu birleştirerek zaman, emek ve para kaybının önüne geçiyor. Şirketin ortaklarından Mustafa Karyağdı, ‘’Her şirket hangi işlemi yaparsa yapsın sonunda gönderi yapmak için etiket basmak zorunda. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin etiket basımı devam edecek. Shipping Tiger bu işlemi kombine hale getirip online ticaret yapan şirketlerin işini kolaylaştıracak bir yazılım,’’ diyor. Projenin ilk tohumlarını atan şirketin diğer ortağı Erol Bayram da, ‘’Biz bu yazılım çalıştığını ve işe yaradığını kendi şirketimizde gördük. Ve biliyoruz ki bizim gibi ayda binlerce gönderi yapan pek çok şirketin de işini kolaylaştıracak bir yazılım,’’ diye konuşuyor.
PROJENİN BAŞINDA DENEYİMLİ İSİM
Shipping Tiger projesinin başında Türkiye’de e-ticaret alanında deneyime sahip bir isim bulunuyor. Türkiye’nin en büyük online satış sitelerinden biri olan pabbuc.com’un kurucularından olan Göker Ezberci projenin iş planı, yazılım süresi ve gerekli yatırım miktarı ile ilgili konular üzerinde çalışıyor.
{gallery}Shipping_Tiger{/gallery}
Yazılım halen Technoline şirketinde ve talep eden bir kaç şirkette çalışıyor. Ancak endüstriyel anlamda bir ürün olarak ortaya çıkabilmesi için tüm özelliklerin baştan yazılıp hazır hale getirilmesi, profesyonel bir satış ekibi tarafından online ticaret dünyasına duyurulması gerekiyor.
Ezberci, tasarladıkları programın 400 bin dolarlık bir bütçeyle tamamlanabileceğini ve aylık abonelik yoluyla e-ticaret şirketlerinin hizmetine sunulacağını söylüyor. Channel Advisor isminde benzer bir yazılım var ancak sadece Fortune 500 tarzı büyük şirketlere hizmet veren şirket aylık üyelik fiyatlarının yüksek olması nedeniyle küçük ve orta ölçekli şirketleri cezbetmiyor.
Technoline yazılımı kendi imkanları ile gerçekleştirmek istiyor ancak endüstriden yazılımın içeriğini öğrenen şirketlerin yatırımcı olarak ilgilendikleri biliniyor. Yazılım, pazarlama, satış gibi tüm enstrümanları ile toplam 1 milyon dolara mal olması planan Shipping Tiger projesi için Silicon Vadisi’ndeki yatırımcılar da dahil olmak üzere endüstriyi bilen pek çok kişinin ilgi duyacağını kaydeden Ezberci, hazırlıklarını tamamladıktan sonra görüşmelere başlayacaklarını ve hali hazırda çalışan yazılımın, kısa sürede e-ticaret dünyasının hizmetine sunacaklarını ifade ediyor.