Online dünyada geliştirilen ve servis sektörünün hizmetine sunulan yazılımlar hızla büyümeye devam ediyor. Uber'in kısa sürede dünya genelinde büyümesi ve 40 milyar dolarlık şirket olması bunun en belirgin örneği. Türk girişimci Emin Kahyaoğlu tarafından başlatılan online araç rezervasyon sistemi Limocart, Uber'den önce yazılım dünyasında yerini almıştı. Online olarak dünyanın istenilen bir noktasında araç servisi sunmayı amaç edinen Limocart, geçtiğimiz günlerde dünyanın en büyük kruz seyahat şirketleri Royal Caribbean Cruises ve Norwegian Cruise Line ile anlaşma imzaladı. Her iki şirketin de New York, New Jersey ve Florida'ya gelen gemilerindeki yolcular, Limocart aracılığı ile araç kiralayacak. Yapılan istatistiklerde toplam kruz yolcularının yüzde 10'unun rezervasyona ihtiyaç duyduğunu belirten Limocart Yönetim Kurulu Başkanı Emin Kahyaoğlu, iki gemi şirketi ile rezarvasyonlarda ciddi artış beklediklerini söyledi.
Limocart'ın kruz şirketlerinden sonraki hedefi ise havayolları. Halen dünya genelinde söz sahibi bir kaç havayolu şirketi ile görüşmeler devam ediyor. Proje hayata geçerse, yolcular uçaktan inmeden araçlarının rezervasyonunu yapabilecekler.
Limocart'ın başına Ground Link şirketinden transfer ettiği Riz Husain'i CEO olarak getiren Kahyaoğlu, halen Brezilya'nın Sao Paulo, Rio gibi büyük şehirlerinde online rezervasyon hizmet verdiklerinin altını çiziyor. Seyahat endüstrisinde gerçekleştirilen rezervasyon işlemlerin yüzde 50'sinin online yapıldığına vurgu yapan Kahyaoğlu, dünya genelinde 100 binin üzerinde kara taşıma hizmeti veren şirket olduğunu ve bunlarında işlemlerinin yüzde 90'ını telefonla yaptığını kaydediyor. Limocart halen kruz, havayolu ve seyahat acentalarına diledikleri para biriminde, farklı dillerde araç rezervasyon imkanı tanıyor. Limocart, müşterilerine istenirse havalimanından şehir merkezine veya bir noktadan istenilen başka bir adrese fiyat verebiliyor.
1989 yılından beri Kısmet Limousine adıyla sektörde faaliyet gösteren ve New Jersey'nin en büyük Türk limuzin şirketlerinden birinin sahibi olan Kahyaoğlu, Limocart projesi ile sadece ABD'de müşterilerine 350'den fazla farklı araç sağlama kapasitesine sahip. Limocart halen dünya genelinde 50 bin araçla 120 ülkede 40 binden fazla havalimanında servis sunma kapasitesine sahip. Online araç kiralama sektörünün büyüklüğü 30 milyar dolar olarak tahmin edilirken, Limocart İngilizce dışında İspanyolca, Almanca, Fransızca, Arapça, Çince, Türkçe, Korece gibi farklı dillerde servis sunuyor.