Regnum'dan Bulgaristan'a Kayak Merkezi

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Avrupa kayak merkezleri arasında yıldızı hızla parlayan Bulgaristan Bansko bölgesinde 3 yıl önce aldığı otele 18 milyon Euro yatırım yapan Regnum’un Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Öztürk, “Avrupa’nın popüler kayak merkezlerinde bir ailenin 1 haftalık kayak tatili 20 bin, Bansko’da ise 1000 Euro” dedi.

Öztürk Şirketler Grubu bünyesindeki inşaat ve gayrimenkul şirketi Regnum, Bulgaristan’ın Bansko bölgesinde 3 yıl önce alıp ismini ‘Regnum Hotel & Spa Bansko’ olarak değiştirdiği otele toplam 18 milyon Euro yatırım yaptı. Regnum, 2002-2008 yılları arasında 4 milyar Euro yatırım yapılan ve bugün Fransa’nın Chamonix, İsviçre’deki St. Mortiz ve Avusturya’daki Kitzbuhel gibi ünlü kayak merkezleri ile yarışır düzeye gelen Bansko’daki yenilenen oteliyle Türkiye ve Avrupa’dan gelen kayak tutkunlarının yeni adresi olmayı hedefliyor.

Balkanların en büyük merkezi
Türkiye, İngiltere ve Bulgaristan’da inşaat ve gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Regnum’un  Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Öztürk, Bansko’nun yakın bir gelecekte Avrupa’nın en iyi kayak bölgeleri arasında yer alacağını söyledi. Bansko’nun pist sayısı ve uzunluğu, konaklama imkanlarıyla Balkanlar’ın en büyük kayak merkezi olduğunu dile getiren Öztürk, “Bölgede Avrupa’nın popüler kayak merkezlerinden ve hatta Türkiye’den bile çok daha ekonomik fiyatlarla kayak tatili yapmak mümkün” dedi.

1000 Euro’ya bir hafta tatil
Yatırım tercihlerinde bu avantajın da etkili olduğunu kaydeden Öztürk, şöyle konuştu: “Avrupa’nın popüler kayak merkezlerinde bir ailenin 1 haftalık kayak tatili 20 bin Euro’yu buluyor. Benzer imkanlara ve pistlere sahip olan Bansko’da ise bir aile 1000 Euro’ya kayak tatilini yapabiliyor. Uludağ ile karşılaştırırsak yarı fiyatına tatil imkanı sunuluyor. Oteli termal hale getirerek sezonu uzatmayı hedefliyoruz. Bunun için ek 1.5 milyon Euro yatırım yapıp haziran ayına yetiştirmeye çalışıyoruz. 5 milyon Euro ciro hedefimiz var. Termal yatırımının ardından bunu 10 milyon Euro’ya çıkaracağız.”  

Türkiye emlak yatırımında yabancıya hâlâ ucuz
Ufuk Öztürk, Türkiye’nin gayrimenkulde Londra ve Paris ile karşılaştırıldığında göreceli olarak hâlâ ucuz ve yatırım yapılabilir olduğunu söyledi. Öztürk, “Birinci sınıf 4-5 bin dolarlık metrekare birim fiyatı Londra ve Paris’e göre 3’te bir ya da yarı fiyatı. İstanbul, İzmir, Antalya ve Bodrum gibi şehirlerin ciddi yabancı yatırım alacağını düşüdüyorum. Depremle atılan adımların da Türkiye’de sektöre 10 yıllık pozitif etkisi olacak.”
(Hürriyet, Ömür Kırbaşlı)

Facebook

Youtube