
Bugünkü değerinin 50 milyon lirayı bulabileceğini kaydeden Vali Saran, fabrikanın sadece arazisinin bedelinin 25 milyon lira olduğuna dikkat çekti. Bir süre önce Polonyalı Tabor şirketinin Malatya'ya gelerek söz konusu fabrikada inceleme yaptığına dikkati çeken Ulvi Saran, "Kararlarını verdiler. Bu ayın 20'sinde geliyorlar. Gayet ciddi, istekli olarak burada doğrudan vagon üretiminde kullanmak üzere gelecekler." dedi.
Vali Saran, daha önce Malatyalı 5 kişinin bu fabrikayı konserve üretiminde kullanmak istediğini hatırlatarak şöyle devam etti: "Bizim Polonyalı şirkete önerimiz şu oldu; hem Tabor, hem daha önce buraya talip olan Malatyalı 5 kişi, hem de İl Özel İdaresi'nin ortaklığında bir yatırım olsun. Uzun süreli, 40-50 yıl, kiralama yolu ile burayı kullansınlar. Mülkiyet yine devletin. Onlar da oraya yatırım yaparlar."
30 MİLYON DOLAR YATIRIMLA 1.000 KİŞİYE İSTİHDAM
Ulvi Saran, Tabor'un söz konusu fabrikaya kuracağı tesisin en az 30 milyon dolar yatırım yapacağı bilgisini verdi. Fabrika çalışmaya başlayınca da en az 1.000 kişiye iş olanağı doğacak. Türkiye'nin 2023 yılında yük vagonlarının sayısını 100 bine çıkarmayı hedeflediğinin altını çizen Saran, bu hedefe ulaşılması için 80 bin vagonun imal edilmesi gerektiğini dile getirdi.