Doğtaş Irak'ta Büyüyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Doğtaş Mobilya, Irak pazarında son yıllarda gösterdiği hızlı büyümesiyle dikkat çekiyor. Irak, Doğtaş’ın en çok ihraç yaptığı ilk beş ülkeden biri olma özelliğini taşıyor.
Doğutaş Mobilya’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Irak’a ihracata 2003 yılında başlayan Doğtaş’ın metrekaresi 3 bin 500 ila 5 bin aralığında olan 5 adet mağazası bulunuyor. Dünya markası olmayı hedefleyen markalara verilen TURQUALITY belgesine sahip olan Doğtaş, Irak’ta 2010 yılında toplam yüzde 30 büyüme gerçekleştirdi. 2011 yılında ise ilk 6 aylık ihracatta yüzde 30 büyüme sağlayarak, geçen yılın toplam rakamına ulaştı.
Doğtaş Mobilya Genel Müdürü İsmail Doğan, “Irak, hem bizim hem de Türkiye açısından çok önemli bir pazar. Bunun yanında, ihracat yapmak için çok riskli bir ülke olmasına rağmen biz Doğtaş olarak, doğru işbirlikleri yapıldığında çok fazla avantajı bulunduğunu söyleyebiliriz. Irak tüketicisi yeniliğe açık, Türk toplumu ile benzerlikler bulunuyor. Irak pazarı için özel üretim yapmıyoruz. Ürünlerimiz Iraklı tüketiciler tarafından büyük talep görüyor ve bu bizi çok mutlu ediyor” dedi. Doğan ayrıca, Doğtaş Mobilya olarak her geçen yıl hız kesmeden büyümeyi sürdürdüklerini vurgulayarak, “Ödenen paranın karşılığını veren kalite ve tasarımlarımızla 65 ülkede 91 mağazamızla yer alıyoruz ve mobilya sektöründe Türkiye’nin ihracattaki prestij markalarından biri olma yolunda ilerliyoruz. 2010 yılında ihracatta yüzde 30 büyüme elde ettik ve üçüncü sıraya yükseldik. Bu yıl da yine yüzde 30 büyüme hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.(ANKA)

Facebook

Youtube