Danimarka’da cami açılışı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Danimarka'nın Horsens şehrinde Yunus Emre Camisi'ni ibadete açtı. Aarhus'taki Selimiye Camisi'nin açılışını yaptıktan sonra Horsens'e geçen Başkan Görmez'i, Belediye Başkan Yardımcısı Peter Sörensen, Sonderbro Kilisesi Papazı Ebbe Elm, bazı polis yetkilileri, bölge halkı ve Türk cemaati karşıladı. Sörensen, burada yaptığı konuşmada, Danimarka'nın dernekler ülkesi olduğunu belirterek, derneklerin insanları bir araya topladığını, cami derneğinin de gençleri tehlikelerden uzaklaştırıp birleştirecek olmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.


 


Sörensen, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in de şehirlerine gelmesinden memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Başkan Görmez de toprağın insanlar için çok büyük şeyler ifade ettiğini, kim olduğuna bakmaksızın insanlara cömert davrandığını, insanların aynı şekilde birbirine cömert davranması gerektiğini belirtti. Konuşmaların ardından Görmez, Belediye Başkan Yardımcısı Sörensen ve Papaz Ebbe Elm ile Yunus Emre Camisi'nin açılış kurdelesini kesti.

Bu arada, Görmez'in konuşması Danimarka diline çevrilirken, tercümanın bazı Türkçe kelimelerde zorlanması gülüşmelere neden oldu. AA