Meksika Cumhurbaşkanına TOBB'tan Malatya Kayısısı, Fındık ve Nazar Boncuğu

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 7.’si Meksika'da düzenlenen Dünya Odalar Kongresi kapsamında, Meksika Cumhurbaşkanı Felipe Calderon ile görüştü. Meksika Ticaret Odası(CANACO) ev sahipliğinde, Meksika’nın başkenti Mexico City’de yapılan kongrede Cumhurbaşkanı Calderon'la görüşen Hisarcıklıoğlu, Latin Amerika ülkeleri ve Türkiye'nin daha yakın ilişkiler içerisinde olması gerektiğini belirtti. Bu görüşme anısına, Cumhurbaşkanı Calderon'a hediye takdim edildi. Meksika Cumhurbaşkanı Felipe Calderon, Kongre kapsamında gerçekleştirilen sergide, TOBB standını da ziyaret etti. TOBB standında kendisine Malatya kayısısı, fındık, nazar boncuğu ve iki ülke arasındaki ilişkileri sembolize eden Türk-Meksika bayraklı rozet hediye edildi.

Hisarcıklıoğlu, 7. Dünya Odalar Kongresi öncesinde Meksika’nın başkenti Mexico City’de düzenlenen Dünya Odalar Federasyonu(WCF) Genel Konsey toplantısına katıldı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, kongrede yaptığı konuşmada, ticaretin önündeki engellerin kaldırılması, Doha müzakerelerinin 2011 yılı içerisinde sonuçlandırılması ve korumacı politikalarla mücadele edilmesi gerektiğini anlattı. Hisarcıklıoğlu, sürdürülebilir kalkınma için yeşil ekonominin geliştirilmesi yönünde somut politikalar üretilmesi ve tüm sektörleri kapsayan global anlamda etkili bir koordinasyonun ve işbirliğinin sağlanması gerektiğini dile getirdi. Hisarcıklıoğlu, özel sektörün ülkelerin büyümesinde ana aktör olduğunu, kamu özel sektör ortaklıklarına büyük önem verilmesi gerektiğini ve özel sektörün hükümetler ile işbirliği içerisinde bulunabileceği bir koordinasyon mekanizmasının gerekliliğini vurguladı.

Hisarcıklıoğlu, Genel Konsey Toplantısı kapsamında ICC Genel Sekreteri Jean Guy Carrier, İran Ticaret, Sanayi ve Madenler Odası Başkanı Mohammad Nahavandian, Slovakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Peter Mihok, Doha Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeyh Khalifa Bin Jassim Al-Thani, Meksika Şehri Ticaret Odası Başkanı Arthuro Mendicutti Narro, Japonya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Toshio Nakamura ve Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Laszlo Parragh ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Milletlerarası Ticaret Odası’nın (ICC) şemsiyesi altında faaliyet gösteren ve global anlamda Odaların temsilciliğini üstlenen WCF, dünyanın farklı bölgelerinde iki senede bir düzenlediği Kongrelerinde iş dünyasını, Odaları, bürokratları ve akademisyenleri ortak bir platformda buluşturuyor. WCF Başkanlığını ise Rona Yırcalı yürütüyor.(ANKA)

Facebook

Youtube