Hintli Mercedes, Türkiye Ar-Ge Destekli

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Mercedes Benz-Türk‘ün Ar-Ge merkezinde 5 yıllık bir çalışmanın ürünü olan yeni kamyon Hindistan‘ın Chennai kentindeki Bharat Benz tesislerinde seri üretime alındı. Aksaray‘da üretilen Axor temeli üzerine geliştirilen araç, bu ay satışa sunuldu. Aracın geliştirme safhasında Daimler‘in Stuttgart, İstanbul, Chennai ağı kullanıldı. Alman şirketin Türkiye‘deki operasyonuna eklediği yeni Ar-Ge departmanı da iki kat büyüme potansiyeline ulaştı.

otoajanda.com internet sitesinin haberine göre Hindistan‘a sağlanan katkı, Türkiye‘deki Ar-Ge merkezinin Daimler‘in 2011 yılında Ar-Ge ağında görev payının artırılmasını sağladı. Türkiye‘deki merkezde son 5 yılda Bharat Benz geliştirme bölümü için 45 bin saatten fazla mühendislik çalışması yapıldı. Hindistan‘da seri üretime geçen yeni kamyonun geliştirme çalışmaları kapsamında Bharat Benz için Aksaray‘da 4 prototip araç üretildi.

2007- 2012 yılları arasında ortalama 7 Türk mühendis Bharat Benz için çalıştı, 2 mühendis yerinde, yani Hindistan‘ın Chennai kentinde çalışarak destek verdi ve geçtiğimiz aralık ayında geri döndü.