“Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek” Projesi İlk Aşaması Tamamlandı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Türkiye’nin iletişim ve eğlence şirketi TTNET’in “Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek” adlı kurumsal sosyal sorumluluk projesinin ilk aşaması başarıyla tamamlandı. 60 gencin, eğitimlerin ardından hazırladıkları projeler arasında ilk beşe girenler de belirlendi. Birinci olan proje ise 2012 yılı başında düzenlenecek Gala Gecesi’nde açıklanacak. TTNET, 2012 yılında Türkiye’nin 7 bölgesinde bulunan üniversitelerle yapacağı işbirlikleri kapsamında eğitimleri yaygınlaştırmayı planlıyor.
Türkiye’nin iletişim ve eğlence şirketi TTNET’in yaratıcı ekonomiye katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği “Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek” adlı kurumsal sosyal sorumluluk projesinin ilk aşaması başarıyla tamamlandı. Eğitimler sonunda öğrenciler tarafından hazırlanan projeler arasında ön jürinin yaptığı değerlendirme sonucu Timebox, Engelsiz Meydan, Estetik Motifler, Sosyoport, Bakqu isimli projeler jüriye sunulmaya hak kazandı. Birinci olan proje 2012 yılı başında düzenlenecek Gala’da açıklanacak.

Proje kapsamında 60 yaratıcı genç bir hafta boyunca Koç Üniversitesi ev sahipliğinde eğitimler aldı. Gençler sektörü daha yakından tanırken, çeşitli içeriklerdeki atölye çalışmalarına da katıldı. Proje kapsamında ‘‘Dijital Pazarlama” dersi Tivibu Teknolojileri Direktörü Burak Evren, TTNET Web Geliştirme Müdürü Levent Karabeyoğlu ve TTNET İnteraktif Medya Yöneticisi Murat Kahraman tarafından verildi. Öğrenciler, “Dijital İçerik Üretimi” dersini İskender Özturanlı’dan “Dijital İçerik Sunumu” dersini İsmail Dağlı’dan, “Ticaretin Elektronikleşmesi” dersini ise Hasan Başusta’dan aldılar. Aynı zamanda kişisel gelişim uzmanı ve yazar Mümin Sekman tarafından gençlere kariyerlerini yönlendirmeleri üzerine seminer verildi. Ogan Güner, Ahmet Yeşiltepe, Hakan Birgül, Uğur Şeker, Cem Sertoğlu, Çağlar Erol, Aslı Yerdekalmaz, Zafer Özçelik, Burak Hatipoğlu, Oğuzhan Poyrazoğlu, Sidar Şahin, Cihap Çepni, Deniz Utku, Ali Sözkesen, Mahir Erkan, Volkan Taban, Onur Karcı, Yalçın Pembecioğlu gibi sektör profesyonelleri, Koç Üniversitesi’nde gençleri ziyaret ederek projeye önemli katkılar yaptı. Gençler ayrıca Burak Bayburtlu, İpek Aral Kişioğlu, Burak Budak, Devletşah Özcan, Sina Ata gibi blog yazarlarıyla da tanışma şansı buldu.

Yaratıcı ekonomi kavramından yola çıkarak oluşturulan ve yaratıcı ekonomi kavramını Türkiye’nin gündemine taşıyan “Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek” projesi kapsamında eğitim almak amacıyla 3.606 genç başvuru yaptı. Eğitimlerden 24 ilden 18-30 yaş arasında 18’i kadın 42’si erkek 60 kişi faydalandı.

TTNET Kurumsal İlişkiler Kıdemli Direktörü Dr.Feridun Alkan yaptığı değerlendirmede eğitim içeriklerinin, eğitmenlerin ve genel olarak organizasyonun katılımcılar tarafından çok beğenildiğini söyledi. Alkan: “Eğitimler boyunca gözlemlerimizden yola çıkarak, gençlerin genel olarak bir kariyer yönlendirmesine ve çalışacakları sektörü daha yakından tanımaya ihtiyaçları olduğunu söyleyebilirim. Proje kapsamında tanışma ve kendilerin tanıtma fırsatı bulamayacakları şirket yöneticileri, sektör profesyonelleri ve bloggerlarla buluştukları için gençler kendilerini çok şanslı hissetti.  Genel olarak aldıkları eğitimlerden ve eğitmenlerimizden memnun kaldılar. Gençlere ve yaratıcı ekonomiye katkı sağlamak hedefiyle başlattığımız projemizi gelecek yıllarda da devam ettireceğiz” dedi. 

Öğrencilerden bazıları duydukları memnuniyeti anket forumları aracılığıyla aşağıdaki cümlelerle kaleme döktü:
“Proje bana yeni bir dünya ve vizyon kazandırdı.”  Ömer Aytaş, Hatay
 “TTNET sosyal sorumluluk projesinin ne olduğunu bizlere yaşatarak gösterdi. Sonsuz teşekkürler.”  Yasemin Arslan, Ankara

 “İnternet konusunda çok bilgiye sahip olduğuma inanıyordum ama yanılmışım.”
Arif Berkan Arıcan, Malatya

“Harika bir deneyim. İyi bir referans. Geleceğim için çok iyi bir avantaj.”
Kamile Sağlam, Antalya

“Hayatım boyunca katıldığım en kaliteli eğitimdi. İlk defa önemsendiğimi fark ettim. Hayal bile edemeyeceğim bir hafta yaşadım.” İbrahim Halil Kılıç, Şanlıurfa
 “İstihdama, eğitime ve teşvike yönelik projeleriniz hep devam etsin.”
Erman Arda, İzmir

TTNET, 2012 yılında Türkiye’nin 7 bölgesinde bulunan üniversitelerle yapacağı işbirlikleri kapsamında eğitimleri yaygınlaştırmayı planlıyor.  2013 yılında da bir Online Yetenek Geliştirme Platformu kurularak projenin sürdürülebilir ve herkesin kolayca erişimine imkan sağlayacak bir hale getirilmesi öngörülüyor.
Projeye hakkında detaylı bilgiye HYPERLINK "http://www.yaraticiekonomiyedestek.com"www.yaraticiekonomiyedestek.com ulaşılabilir.