İran Merkezli Hacker Saldırısını Comodo Engelledi

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

İran, New Jersey merkezli internet sitelerinin orjinalliğini(siteyi yapan firmaya ait olduğunu, gerçekliğini) sertifikalıyan Comodo'nun internet servis sağlayıcılarına yönelik siber saldırı yapmakla suçlanıyor. Top Techs News'e göre, Amacın, bu servis sağlayıcılara girip, sahte sertifikalarla belli başlı internet sitelerinin sahte arayüzlerini yaparak, İran muhalifi aktivistlerin fişlenmesi olduğu söyleniyor. İran'ın bu saldırıları muhalif aktivistlerin bilgilerini azar azar toplamak için organize ettiği düşünülüyor.

Şirketin sürdüğü ize göre saldırı İran'ın başkenti Tahran'daki bilgisayarlardan yapılıyor.

Electronic Frontier Foundation'dan gelen açıklamaya göre, siber saldırılar 15 Mart'ta zirveye ulaştı.

Comodo yaptığı sertifikalandırma içinde Google, Yahoo ve Firefox browser'un üreticisi Mozilla Foundation gibi yüksek derecede değerli domainler olduğunu söylüyor.

Comodo'daki şirket uzmanlarına göre saldırının hassasiyeti ve diğer özellikleri de düşünüldüğünde saldırı "muhtemelen devlet güdümlü".

Sertifikaları hedeflenen sitelerinin hepsi iletişim hizmetlerine yönelik olduğundan(finansal hizmet sunan sitelere yönelik bir saldırı yok), Comodo hackerların para değil bilgi aradığını söyledi.

Şirket, bir hükümetin muhalifleri büyük ölçekte gözetlenmesine olanak sağlayacak domain hedeflerinin seçildiğini tespit etti.

"Saldırgan iyi hazırlanmış ve önceden neyi elde etmeye çalşıtığını biliyor. Görünen o ki elinde sertifikasını elde etmek istediği bir hedef listesi var" açıklaması yapıyor Comodo.