
1- Televiyonundaki Web Videoları Televizyonlara Taşınıyor: Interneti video sistemi ile ekranlara taşıma yöntemi pek çok şirket tarafından denendi. Google TV, Apple TV, Boxee Box, Roku bu projelerden bazılarıydı. Ancak hiçbirisi daha kablolu televizyonların pabucunu dama atmayı başaramadı. Sadece Internetteki videoları büyük ekran televizyonlara taşıma işlemine ufaktan da olsa yardımcı oldu. Özellikle Amerika'da internet üzerinden kaliteli görüntü ile film izletmeye imkan tanıyan Netflix, Vudu veya iTunes gibi servislerin çoğalması, insanların bir şeyler seyretmek için Web'e yönelmesini hızlandıracak. Bu yeni sunulacak servis televizyon ekranınız üzerinden internette sürf yapmak olarak algılanmamalı. Interneti film ve TV şovlarını seyretmede alternatif bir yol olarak kullanmak olarak yorumlamalı.
2- Quora Twitter Gibi Çıkış Yapacak: Soru ve cevap sitesi Quora halen Silikon Vadisi'nin son gözdelerinden ancak henüz pek çok kişi tarafından keşfedilmiş değil. Şirketin kaderinin 2011'de değişmesi bekleniyor. Sosyal paylaşım dünyasının gözdesi Twitter gibi Quora'da çıkışa geçecek. Quora'da sadece insanları değil aynı zamanda ilgi duyduğunuz konuları veya soruları da takip edebileceksiniz. Site dünyayı sizin ilgi duyduğunuz alanlara göre şekillendirecek. Sadece hayranı olduğunuz insanları ya da tanıdığınız insanları değil sizin ilgi duyduğunuz her alanda takibe imkan tanıyor.
3- Mobil Sosyal Foto Aplikasyonu: 2010 yılının sonlarında mobil fotoğraf aplikasyonlarının yaygınlaştığına tanık olduk. Instagram, PicPlz ve Path gibi. Özellikle iPhone ve Android telefonlarının yaygınlaşması ile günümüz cep telefonlarında var olan fotoğraf çekme, GPS ve sosyal medyaya erişimin varlığı, cep telefonlarından paylaşımı hızlandıracak. Üç aplikasyonda fotoğraf çekimi ve sosyal sitelerde paylaşımı, bulunduğunuz yeri belirleme gibi imkanları sunuyor. Instagram ve PicPlz'de filtre kullanarak fotoğraflara değişik atraksyonlar da katılabiliyor.
Halen Instagram, iTunes'un en popüler foto aplikasyonlarından biri. Fotoğraf paylaşımı tüm dünyada bir fenomen oluyorken, bu aplikasyonların işi daha da kolaylaştırması ve eğlenceli hale dönüştürmesi kaçınılmaz.
4- Mobil Cüzdan: Cep telefonunuzu, kredi kartı gibi kullanmak ister miydiniz? Apple'dan Google'a, Nokia'ya kadar tüm markalar bunu hayata geçirmenin ve mobil ödeme pazarında da lider olma peşinde. Apple ve Google bu yeni buluşu geliştirmek için çaba harcıyor. Google son olarak mobil ödeme alanında yeni kurulan Zetawire şirketini satın alırken, Android'in the Nexus S model cep telefonu kredi kartı çipli geliştirilerek kullanıcılara kablosuz okuyucu ile telefonla ödeme imkanı tanıyor. Ayrıca 2011'de piyasaya çıkacak iPhone 5'i mobil ödemelerde kullanılacak NFC çip ile çıkacak.
5- İçerik Haberdar Eden Aplikasyon: Arama motorlarında, telefonda veya sosyal paylaşım sitelerinde en kullanışlı aplikasyonlar, insanlara ihtiyaç duydukları içeriği en hızlı ve sade şekilde sunanlar tercih ediliyor. Aranan içeriğe duyarlı aplikasyonlar, bilgilerin belli bir süzgeçten geçirilmesine de imkan tanıyor. Eğer cep telefonunuzu kullanarak Internette arama yapıyorsanız, ilk bulunan sonuçların size yakın hizmet ve servisleri sunan yerler olması önemli. Eğer bir haber sitesindeyseniz, Facebook'ta en fazla paylaşılan veya en fazla Twitter'e gönderilen linkin hangisi olduğunu göreceksiniz.
6- Herkese Açık Database: Her mobil aplikasyonu coğrafik olarak nerede olduğunuzu ve size nelerin yakın olduğunu gösterme özelliğine sahip. Ancak Google'dan Facebook'a pek çok kurum ve kuruluş kopyalama metodu ile kendi database'lerini yaratmakla meşgul. Eğer herkesin katkı sağlayacağı veya düzeltme yapacağı bir ''open places database'' ortamı olsa veya tek bir merkezden idare edilse daha kullanışlı olur. MapQuest şimdilerde OpenStreetMaps adıyla piyasada var olan yer belirleme ile ilgili kaynakların merkezi olma yolunda. Haritada lokasyon belirleme ile ilgili 2011'de yeni gelişmeler olması kuvvetle muhtemel.
7- The Streaming Cloud: Filmden müzik kliplerine kadar herşey Internet ortamında yayınlamak ve seyretmek herkesin isteği. Ancak bunları dilediğiniz zaman dilediğinin telefon, bilgisayar, iPad türü teknolojik aletlerden seyretmek ayrı bir özgürlük. Web'te yer alan filmleri veya TV şovlarını evdeki televizyonunuzdan seyretmek dışında dilediğiniz iPad, Android Tablets veya cep telefonunuzdan seyretme özgürlüğüne sahib olmak istemez misiniz? Sevdiğiniz şeyleri bilgisayarınıza indirmek hala bier seçenek olarak önünüzde duruyor. Ancak eğer abone olacağınız bier sister geliştirilir ve sadece kullanıcı adı-şifre kullanarak seyretmek istediğiniz tüm içeriğe ulaşırsanız, bu hem daha kullanışlı olmaz mı? Halen ABD'de yaygın şekilde kullanılan Netflix'ten online olarak bilgisayar veya TV bağlantılı olarak seyredilebilen filmlerin, diğer medya gereçlerine de uygulandığını düşünsenize? Eğer Google veya Apple, kayıt yapan şirketleri ikna edebilirse, streaming dediğimiz sektör müzik piyasasını da sarsar.