Turkish Cultural Foundation Türk Sanatçılarla SOFA New York Sanat Fuarı’nda

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Uluslararası SOFA New York - Heykel Objeleri ve Fonksiyonel Sanat Eserleri Fuarı, 14 – 17 Nisan tarihleri arasında 14. kez gerçekleşecek. Turkish Cultural Foundation (TCF)’ın desteğiyle Türk sanatçılar Ayhan Tomak, Ebru Döşekçi, Semra Ecer ve Yıldanur Ketenci’nin yer aldığı sergi, New York Park Armory Avenue'da 13 Nisan tarihinde özel bir tanıtım ile açılacak.

Turkish Cultural Foundation’ın bu katılımının özellikle genç sanatçıları desteklemek, çağdaş Türk sanatını dünyaya ulaştırmak gibi önemli bir misyonu üstlendiği görülmekte. 

Bu yıl SOFA New York’a uluslararası üne sahip 55 galeri, çok sayıda sanatçı, koleksiyoner ve sanat danışmanının geniş katılımı bekleniyor. Fuarda dünyadaki zengin dekoratif ve görsel sanat mirası yeni ve yenilikçi anlatımlarla tasarım, dekorasyon ve güzel sanatları bir araya getiren örnek eserlerde vitrine taşınacak.

Turkish Cultural Foundation, beşinci kez katılacağı SOFA Sanat Fuarı’nda halen tek vakıf olma özelliğini taşımakta. TCF’nin SOFA standında Türk sanatçılara uluslararası fırsatlar yaratılmasının yanı sıra çağdaş Türk sanatı tanıtılacaktır. SOFA New York kapsamında sanatseverler dört gün boyunca Türkiye'deki çağdaş sanatın çarpıcı örneklerini görebilecekler.