30 Ağustos Zafer Bayramı Kırım Türk Amerikan Birliği'nde Kutlandı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun organize ettiği 30 Ağustos Zafer Bayramı, Kırım Türk Amerikan Birliği merkezinde büyük bir katılımla kutlandı. Açılış konuşmasını yapan Kırım Türkleri Amerikan Birliği Başkanı Naci Tozer, “Böyle bir milli günde sizleri konuk ettiğimiz için mutluyuz" derken, derneklerinin en eski Türk-Amerikan dernekleri arasında olduğunu belirtti.

TADF Başkanı Ali Çınar, “Ulu Önder Atatürkün başkomutanlığında büyük bir zafere ulaşıldığını ve bu zaferde emeği geçen tüm kahramanları minnet ve rahmetle anıyoruz," dedi.

Törende, Birleşmiş Milletler Türkiye Daimi Temsilciliği Askeri Danışmanı Kurmay Albay Namık Kemal Çil, yaptığı konuşmada "Kurtuluş Savaşında, Türk Ordusu'nun çok kısa bir sürede, kendisinden üstün düşman kuvvetinin büyük bölümünü imha ve esir ettiğini, askeri açıdan bir diğer önemli hususun ise o günün şartlarında bir ordunun, 10 günde 500 kmlik mesafeyi yaya olarak ve savaşarak kat etmesi olduğunu ifade etmiştir. Ayrıca, bu zaferi muhteşem kılan unsurun, harbin; kadın, çocuk, yaşlı demeden milletçe topyekün bir savaş olarak icra edilmiş olması olduğunu, Türk milletinin son ferdine kadar yok edilmedikçe, istiklalinin elinden alınamayacağını, Türklerin yalnız askeriyle değil, milletiyle topyekün olarak savaştıklarını bir kere daha ispatladığını anlattı.

Daha sonra kürsüye gelen New York Başkonsolosu Levent Bilgen “30 Ağutos Zafer Bayramı en ictden dileklerimle kutluyorum,'' diyerek, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Halit Çevik’te yaptığı konuşmada Birleşmiş Milletlerde yapılan çalışmaların ve ülkemizin menfaatleri doğrultusunda yapıldığını belirterek, ''30 Ağustos Zafer Bayramını sizlerin yanında kutlamaktan dolayı mutluyum,'' dedi.

Amerika Türk Kadınlar Birliği'ne bağlı Atatürk Okulu öğrencileri, Türk askerinin kahramanlıklarını anlatan şiirler okuyarak programa ayrı bir renk kattılar.

BM Daimi Temsilciliğinde çalışan birçok diplomat ve New York Başkonsolosluğunda görevli ataşeler olmak üzere dernek temsilcileri ve vatandaşlarımızda programda hazır bulundu.

Etkinlik sonunda, Türk ve Kırım bayrakları ile iki toplumun bağımsızlık mücadelesi önderleri Mustafa Kemal Atatürk ve Mustafa Cemiloğlu'nun portreleri önünde hatıra fotoğrafı çektirildi.