TADF, Somali Toplumu İle Buluşuyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu, Turkiye'nin Somali'ye verdiği önem ve desteği neticesinde, Amerika'daki yaşayan Somali toplumu ile ortak etkinlik için bir araya geliyor. Amerikan Somali toplum liderlerinden Abdul Abdurahman , New York'ta TADF Başkanı Ali Çınar, Genel Sekreter Turan Ayaz ve İcra Kurulu Direktörü Mehveş Sönmez ile buluştu.


 


Somali ile Türkiye'nin ilişkilerini kuvvetlendirmek amacı ile farklı projeleri konuşan iki toplum lideri, Nisan Ayı sonunda New York'ta ortak bir etkinlik yapma kararı aldıklarını açıkladı.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar, Washington DC'de buna benzer başarılı bir programı New York'ta yapacaklarını belirterek, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonun etnik gruplar ile yakınlaşma ve çalışması, Federasyonumuzun imajı ve güçlenmesi için önemli olduğunu belirtti.

Amerikan Somali Liderlerinden Abdul Abdurahman'da Türkiye'nin Somali'ye yaptığı ciddi desteğin, dünyada çok bilinmediğini belirterek, insanlarımızın bunu bilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin yaptığı yardımları yaklaşık 100 farklı Somali haber sitesinde yazılarında belirttiğini söyleyerek, Londra'da yapılan konferansta da Turkiye'yi öne çıkardığını belirtti. Türk Amerikan toplumu ile Amerika'da Somali halkını bir araya getirmenin New York'ta bir ilk olacağını belirten Abdurahman, programın detaylarının yakında açıklanacağını dile getirdi.