Lokal

Obama Genliğinde Marihuana İçme Çetesi Kurmuş

Print
Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

ABD Başkanı Obama'nın gençlik yıllarındaki marihuana bağımlılığı yeni bir kitapla gün yüzüne çıktı. ABD Başkanı Barack Obama hakkında yazılan yeni bir kitap başkanın lise yıllarında edindiği marihuana bağımlılığını gözler önüne serdi. 1970'li yıllarda Hawaii'nin Honolulu kentinde okuduğu Punahou Lisesi'ndeki arkadaş grubuyla "Marihuana Çetesi" kuran Obama'nın marihuana içme trendleri oluşturduğu ve esrarı ziyan eden arkadaşlarına da ceza verdiği iddia edildi.

 

 

Biyografi yazarı David Maraniss tarafından kaleme alınan kitaba göre Obama ve arkadaşları dönemin popüler araçlarından bir Volkswagen minibüsü "Marihuana Vagonu" haline getirdiler. Arkadaşlarıyla burada marihuana partileri veren Başkan, esrar bittikten sonra pencereyi açarak dumanın ziyan olmasına neden olanlara da ceza getirdi. 
 
Buna göre marihuanayı israf eden kişi toplu kullanımda bir nefes dumandan men edildi. 19 Haziran'dan Google Books tarafından satışa sunulacak kitapta Obama'nın marihuanaya oldukça düşkün olduğu ve o dönem Başkan'a eşlik eden herkesin başarılı sporcu, iş adamları ve siyasetçiler oldukları vurgulanıyor. ABD Başkanı Barack Obama'nın kendisi de 1995 yılında yayınlanan otobiyografisi "Babamdan Hayaller" adlı kitabında uyuşturucu kullandığını kabul etmişti. 
 
Eski Başkan Bill Clinton 2006 yılında marihuanayı denediğini fakat içine çekmediğini söylediğinde Obama israf olan dumana işaret ederek "zaten tek sorun da bu değil mi?" diyerek espri yapmıştı. (USASABAH)
Twitter