Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Silikon Vadisi Temasları Sürüyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'nin San Francisco kentindeki temaslarını, Twitter'dan takipçileriyle paylaştı. ABD seyahatinin devam ettiğini, Chicago'daki NATO Zirvesi'nden sonra Silikon Vadisi'nin bulunduğu San Francisco'ya geçtiklerini anlatan Gül, "İlk defa bir Türk Cumhurbaşkanı, Amerika'nın bu bölgesine geliyor. Hayatımızı değiştiren yeni teknolojilerin doğduğu yer burası" dedi.


 


Stanford Üniversitesi Business School'da dün bir konferans verdiğini anımsatan Gül, eski ABD Dışişleri Bakanı ve günümüzde üniversitede profesörlük yapan Condoleezza Rice'ın kendisini karşılaması ve üniversiteyi gezdirmesine ilişkin fotoğraflara da yer verdi.

Stanford Üniversitesi'nin Silikon Vadisi'nin ilk doğuş yeri olduğuna dikkati çeken Gül, HP, Cisco, Google, Yahoo gibi şirketlerin bu üniversiteden çıktığını kaydetti.

Apple ziyaret ettiğini de anlatan Gül, şirketin üst yöneticisi Tim Cook ve diğer yöneticilerin kendilerine geniş bilgi verdiğini belirtti ve burada eşi Hayrünnisa Gül ve oğlu Ahmet Münir ile birlikte çektirdikleri fotoğrafı da paylaştı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Regaip Kandili ile ilgili mesajı ise "Bu vesileyle uzaktan da olsa kandilinizi tebrik ederim" şeklinde oldu. (