Türk Günü Yürüyüşü İçin Geri Sayım Başladı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun düzenleyeceği 31. Türk Yürüyüşü ve Festivali hazırlıkları son sürat devam ediyor. 19 Mayıs Cumartesi günü , Madison Avenue ile 56.cı sokak arasında başlayacak Türk Günü Yürüyüşüne Amerikalıları çekmek için yoğun tanıtım faaliyetlerine başladıklarını belirten TADF Başkanı Ali Çınar,  New York Times, Daily News, Metro New York,Village Voice ve yerel gazetelere ilan vermeye başladıklarını söyledi. Ayrıca, iki ayrı  Amerikan Televizyon kanalındaki sabah programında, Türk Günü Yürüyüşü ile ilgili bir kısa sunum olacağı belirterek Çınar, Times Meydanı ve civarındaki turistleri de etkinliğimize çekmek amacı ile 10,000 tane broşürün Perşembe ve Cuma günleri dağıtalacağını açıkladı.

 
Yürüyüşte, dünyanın en eski ve en büyük Askeri Bandosu olan Genelkurmay Başkanlığına bağlı  Mehteran Birliği olacağını belirten Çınar, Türk Günü Yürüyüş ve Festivalinin hem Türk toplumunu biraraya getirmesi açısından hemde ülkemizinin tanıtımı için önemli bir etkinlik olduğunu vurguladı.
 
TADF Başkanı Çınar, yurtdışında yapılan en büyük Türk etkinliğinin Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali olduğunu belirtirken, Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı dolayısı ilede bir kutlama havasında festival yapacaklarını belirtti. ''Manhattan sokaklarını kırmızı beyaza boyayacağız,'' diyen Çınar, çocuklar içinde festival alanında süprizler olduğunu söyledi.
 
 
Web Sites:
http://turkishparadenewyork.org/
http://turkgununewyork.org/