Amerikalı Türkler Washington Türk Büyükelçiliğinde Nöbette

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

Türk öğrenciler, 24 nisan "sıykırınm eylemleri" nedeniyle büyükelçilik önündeki kaldırımı Ermenilere kaptırmamak için bir gece öncesinden nöbet tutuyor. ABD'nin başkenti Washington'daki Türk öğrenciler, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'ne gelerek eylem yapacak Ermenilerin büyükelçilik önündeki kaldırımı ''işgal etmelerini'' önlemek için, bir gece öncesinden nöbet tutuyor.

 

Ermeniler, her yıl 1915 yılı olaylarının yıl dönümü kabul ettikleri 24 Nisan'da Türk Büyükelçiliğinin önüne gelerek eylem yapıyor.
 
Ama son iki yıldır Ermenileri büyükelçilik önünde kötü bir sürpriz bekliyor. Çünkü özellikle son yıllarda iyice örgütlenen Türk toplumu artık büyükelçilik binası önündeki kaldırımı Ermeni gruba kaptırmıyor.
 
Bir gün öncesinden kaldırıma yerleşen öğrenciler, mekanı hiç boş bırakmadan nöbetleşe bekliyorlar. Türk öğrencilere bu yıl Türk Cumhuriyetlerinden gençler de katıldı.
 
Washington'daki soğuyan havaya ve yağmura rağmen büyükelçiliğin önünde bekleyen öğrenciler, nöbetteki kararlılıklarını gösterdiler.
 
Geçen yıl da nöbet tutan öğrenci Mehmet Tavan, Ermenilerin bu kaldırımı ''işgal etmesi'' halinde taşkınlık yaptığını belirterek, ''24 Nisan'da Ermenilerin burayı işgal etmelerini önlemek için nöbet eylemi yapıyoruz. Bu kaldırımı onlara vermeyeceğiz. Önceden onlar çoğunluktaydı ama bizler de organize olmaya başladık, hatta diğer Türki Cumhuriyetlerden arkadaşlar da nöbete geldi'' 
dedi.
 
Büyükelçilik önünde nöbet tutanlardan Azeri Hasan Azadi, "Ermenilerin tüm dünyayı yanılttığını ve aslında onların Türklere karşı soykırım ve katliam yaptığını" söyledi.
 
Hocalı katliamını da hatırlatan Azadi, ''Her zaman Ermeniler Türklere karşı cinayet işledi ve biz Türkler de yeni neslimize bunları anlatmalıyız, ders almalıyız'' diye konuştu.
 
Bağbek adlı bir başka Azeri de ''Kardeşlerimizin davasına sahip çıkıyoruz, dünya artık gerçeği bilmeli'' ifadesini kullandı. AA