Bir Sonraki Durak: Naim Süleymanoğlu

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Olimpiyatlarda 3 kez altın madalya kazanmayı başaran efsane Türk halterci Naim Süleymanoğlu'nun ismi, Londra'da bir metro istasyonuna verildi. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nın başlamasına aylar kala Londra Belediyesi ulaşım biriminin hazırladığı metro haritasında, Roger Federer, Rafael Nadal, Michael Jordan, Michael Phelps, Ian Thorpe, LeBron James gibi dünya spor tarihine damgasını vurmuş çok sayıda sporcunun adı, metro duraklarının yeni ismi oldu.


 


Listeye giren tek Türk sporcu olan Naim Süleymanoğlu'nun ismi için Türkler'in yoğun olarak yaşadığı Kuzey Londra yerine, Güney Londra'daki Norwood Junction istasyonu tercih edildi.

1988 Seul, 1992 Barcelona ve 1996 Atlanta Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan 45 yaşındaki Süleymanoğlu'nun çok sayıda Dünya ve Avrupa şampiyonlukları da bulunuyor.

Londra'da Olimpik Park'a gitmek için Stratford, yeni adıyla ise Michael Phelps istasyonunda inmek gerekiyor. ''Central ve Jubilee'' hatları üzerinde bulunan bu istasyon için Atina Olimpiyatları'nda 6, Pekin Olimpiyatları'nda ise 8 altın madalya kazanan ABD'li yüzücü Phelps'in adı tercih edilmiş.

Turistik merkezlere çıkan istasyonlardan Oxford Circus'a ''Ian Thorpe'', Leicester Square'a ''LeBron James'', Knightsbridge'e ''Steve Redgrave'', Piccadilly'ye ''Mia Hamm'', Covent Garden'a ''Ben Ainslei'' ve Hyde Park Corner'a da ''Matthew Pinsent'' isimleri verildi.

Dünyanın en hızlı adamı Usain Bolt'un ismi Victoria istasyonuna verilirken, birbirini takip eden Old Street, Angel ve Euston istasyonlarında sırasıyla efsane raket Roger Federer, Rafael Nadal ve unutulmaz basketbolcu Michael Jordan'ın adları yer aldı.

Futbolcuların isimleri ise ağırlıklı olarak Bakerloo hattında bulunuyor. Bu hatta Marylebone istasyonundan itibaren sırasıyla Javier Macsherano, Carlos Tevez, Lionel Messi, Angel di Maria Hernandez ve bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Jay Jay Okocha'nın isimleri var.

Londra Belediyesi tarafından olimpiyatlar için hazırlanan harita (tube map), 5 sterlin karşılığında satın alınabiliyor.