Defne Öz Babasının İzinde

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Dünyaca ünlü kalp cerrahı ve TV program yapımcısı Dr. Mehmet Öz'ün kızı Defne Öz, Los Angeles Times'ta yer alan haberde şov dünyası, sağlıklı yaşam ve hobileri ile ilgili soruları cevaplandırdı. ABC televizyonunda yiyecek ve talk-şov temasıyla yayınlanan The Chew programının sunucularından olan Defne Öz, programda ete olan düşkünlüğüne dikkat çekildi. Öz, 18 yaşına kadar vejeteryan olduğunu ancak programdaki ahçıların yaptıkları etli yiyeceklerden sonra et yemeye başladığını söyledi.



Dr. Mehmet Öz tarafından büyütülmenin nasıl olduğu sorusuna da Öz, ''Akşam yemeklerinde soframız oldukça geniş bir yelpazede konuları kapsıyordu. Son araştırmalar neticesinde ortaya çıkan D Vitaminin etkilerinden tutun da, kardiolojide yaygınlaşan cerrahi tekniklere kadar,'' diye konuştu.

Defne Öz, ''Sağlıklı olmak her zaman sizin için önemli miydi?'' sorusuna da, lise yıllarında 30 pound fazlası olduğunu, üniversitede kilolardan kurtulduğunu, kendini rahat hissetmek için yapması gereken herşeyi yaptığını söyledi. Herkesin kendisine göre sağlıklı yaşamla ilgili bir hayat tarzı olduğuna dikkat çeken Öz, ''Benim için sağlıklı olmak bir öncelik ancak bir saplantı değil,'' diye konuştu.

Fitnes hakkındaki düşüncesi sorulan Öz, ''Egzersiz yapmak önemli ancak spor salonunda yapılıyor olması şart değil. Dışarı çıkıp yürüyün, kahve içmek yerine gezintiye çıkın. Merdiven çıkın, alıverişinizi yürüyerek yapın,'' diye konuştu.

Hırslı bir bisiklet kullanıcısı olduğu bilinen Öz, ''Bisiklete binmek benim için çılgın bir dans partisine gitmek kadar eğlenceli. Spa'da bir saatte 500 kalori harcamak gibi bir şey,'' diye konuştu.

(Jeannine Stein, Los Angeles Times)