İnegöl Köftesi IMF Sayfasında

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

IMF Türkiye Daimi Temsilcisi Mark Lewis'in Bursa ziyareti sırasında çektiği İnegöl köftesi heykelinin fotoğrafı, kurumun internetteki Türkiye sayfasına konuldu. İnegöl Belediyesinden alınan bilgiye göre, mobilyası, Oylat Kaplıcaları ve ay çekirdeğiyle ilk akla gelen İnegöl, köftesiyle de dünya çapında tanınmaya başladı.


 


Mark Lewis'in Bursa ziyareti sırasında İnegöl'den geçerken fotoğrafladığı İnegöl köftesi heykeli, IMF'nin resmi web sitesindeki Türkiye sayfasında yayınlanıyor.

Belediyenin açıklamasına göre, IMF Türkiye Daimi Temsilciliği Ofisinden konuyla ilgili sorulan soruya cevaben yapılan açıklamada, ''Internet sitemizde gördüğünüz fotoğraf, Sayın Mark Lewis'in bir ziyareti esnasında bölgeyi ve yemekleri çok beğenmesi sonucunda çekilmiştir'' ifadesine yer verildi.

İnegöl Belediyesinden yapılan açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi:

''Bu ifadeden anlaşılan o ki İnegöl köftesinin lezzetinden çok etkilenen Mark Lewis'in isteği üzerine IMF'nin resmi sitesine İnegöl köftesinin heykel fotoğrafı konuldu

Belediye tarafından, Avarlar Kavşağı'na yerleştirilen sandalye figürüyle İnegöl mobilyası, OSB Kavşağı'na konulan çatala batırılmış köfte figürüyle de İnegöl köftesi tanıtımına büyük katkı sağlanıyor.

Şehir girişlerindeki figürlerin İnegöl'ün imajı ve tanıtımına ciddi katkı sağladığı ve belediye tarafından hayata geçirilen bu projenin uluslararası boyutta beğeni topladığı anlaşılıyor.'' AA