Aşkın Sesi Whitney Houston Öldü

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

Turk Avenue - Amerikalı efsanevi pop sanatçısı Whitney Houston Beverly Hills'teki Hilton Otel'de ölü bulundu. 48 yaşında hayata veda eden sanatçının yerel saatle 3.55pm itibariyle öldüğü duyuruldu. Beverly Hills polis yetkilisi Mark Rosen ölüm nedeninin cinayet olduğuna dair hiçbir işaret olmadığını söyledi. Ölüm nedeni ise araştırılmaya devam ediyor

 

Ünlü sanatçının eski sevgilisi Courtney Barnes ceseti sanatçının koruma görevlisinin bulduğunu söyledi. 170 milyondan fazla albüm ve single satan sanatçının uzun yıllardır uyuşturucu ile mücadele ettiği biliniyordu

Houston'un 54. Grammy Ödülleri öncesinde ölmesinde sanat camiasını ve hayranlarını büyük üzüntüye boğarken, Grammy ödüllerinde herhangi bir erteleme olmayacağı bildirildi. Houston, geçtiğimiz Perşembe günü pre-Grammy etkinliği olarak anılan bir gecede sahne almıştı. Houston'un öldüğü otelde bu gece düzenlenen pre-Grammy partisi ise ertelenmedi

1996 yılında ilk kez rol aldığı The Preacher's Wife filminden sonra son olarak Sparkle isimli bir filmde de rol alan Houstun'un filminin Ağustos ayında sinemalarda olması planlanıyordu. 

Amerikalı ünlü sanatçılar da Houston'un ölümünden duydukları üzüntüyü dile getirdiler. Ünlü sanatçı  Aretha Franklin Houston'un ölümüne inanamadığını, söyledi. Sanatçının annesi Cissy, kızı Bobbi Kris ve eşi Bobby Brown'a başsağlığı mesajını iletti. 

Houston'un dünya genelinde ünlenmesine vesile olan ''I Will Always Love You'' şarkısının söz yazarı Dolly Parton ise Whithey Houston'un ölümüne üzülen milyonlarca insandan biri olduğunu, sözlerini yazdığı şarkıdaki performansı için büyük onur duyduğunu ve şarkı sözünde olduğu gibi ''Her zaman seveceğini ve özleyeceğini'' söyledi. 

Bir diğer efsane isim Quincy Jones, sanatçının ölümünden duyduğu üzüntüye dile getirerek büyük hayal kırıklığı yaşadığını, Houston'un gerçek ve kıyaslanamaz bir yetenek olduğunu vurguladı. 

 
"Saving All My Love for You," "How Will I Know," "The Greatest Love of All," "Where Do Broken Hearts Go," ve "I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)" gibi birbirinden ünlü parçarları seslendiren ve listeleri altüst eden Houston, 1992 yılında çekilen ve Kevin Costner ile birlikte oynadığı The Bodyguard filmindeki müzikle en fazla satılan 10 albümden biri olmuştu. 
Filmin müziği efsanevi ''I Will Always Love You'' parçasıydı

 

9 Ağustos 1963 Newark, New Jersey doğumlu olan Houston, ünlü müzik yapımcısı Clive Davis tarafından New York'ta bir gece klübünde keşfedilmişti. Houston'un kariyerinde önemli bir yere sahip olan Davis, 25 yıl boyunca sanatçının akıl hocalığını da yapmıştı.  

1991 yılında oynanan Super Bowl finalinde Amerikan milli marşını söyleyen Houston, 1990'larda pek çok filmde rol aldı. ''Waiting Exhale'' bu filmlerden biriydi. 2000 yılında 6 Grammy ödülü kazanan Houston, Soul Train Müzik Ödülleri'nde son 10 yılın en iyi
sanatçısı seçildi. 

Kariyerinin son yıllarını uyuşturucu ve alkol bağımlılığı ile mücadeleyle geçiren Houston, uzun zaman aradan sonra son albümünü 2009 yılında piyasaya sürmüştü. Mayıs 2011 arihinde uyuşturucu ve alkolle olan mücadelesini kamuoyuyla da açıkça paylaşan Houston, 2009 yılında Oprah Winfrey ile yaptığı bir röportajda annesinin bir gün mahkemeden aldığı kararla evine geldiğini ve uyuşturucu aramak için mahkeme yetkilileri ile tehdit ettiğini, eğer aramaya izin vermezse televizyonlara çıkacağını söylediğini anlatmıştı. 

''New Edition''un yıldızı Bobby Brown ile evlilik yaşayan Houston 2000'li yılların ortalarında Being Bobby Brown isimli bir şovla televizyonlara çıkmıştı. Çiftin Bobbi Kristina isimli bir kızları bulunuyor. 
 
Ünlü sanatçı Lionel Richie, Houston'un en iyi ses sahip isimlerden biri olduğunu ve sesi ile  melodiyi sihirli notalara dönüştürdüğünü söyledi. (CNN)