Amerikalı Türk Gazetecilerin Yapamadığını Kanadadakiler Yaptı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Kısa adı MANA (Media Asembly of North America) olan Kuzey Amerika Medya Birliği Toronto'da kuruldu. Birliğin başkanlığını Cihan Haber Ajansı Kanada Temsilcisi Faruk Arslan, başkan yardımcılığını Anadolu Ajansı Kanada Temsilcisi Seyit Aydoğan, genel sekreterliğini ise Canadatürk gazetesinin genel yayın yönetmeni Hasan Yılmaz üstlendi.


 

Faruk Arslan, yaptığı açıklamada, amaçlarının başta Kanada ve ABD olmak üzere Kuzey Amerika kıtasında gazetecilik yapan Türkleri bir araya getirmek olduğunu söyledi.


Kuzey Amerika'da Türk gazetecilerin sorunlarına eğilecek bir meslek örgütü olmadığını ifade eden Arslan, MANA'nın Türk gazeteciler arasındaki dayanışma ve birliğe de katkı sağlayacağını belirtti.

Faruk Arslan, Türk gazetecilerin, Kanada ve Amerikalı meslektaşları ile yakınlaşmalarına zemin sağlayacak panel, seminer ve konferanslar düzenleyeceklerini de dile getirerek, ''Türkiye hakkında çıkan olumsuz haberlerin kaynağında düzeltilmesi için doğru bilgilendirme amaçlı organizasyonlarımız da olacak'' dedi. AA