Kapanan Yol Türk İşletmeciyi Zora Soktu

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
California‘daki bağlantı yollarından 39 numaralı yolun kapatılma planı bölgedeki iş sahiplerinin tepkisini çekti. California ulaşım yetkilileri harcamaları kısmak için uygulmaya soktukları plan çerçevesinde, Azusa ile San Gabriel dağlarının bulunduğu bölgeye uzatan yolun kapatılması düşünülüyor. Bölgede Crystal Lake Cafe and Trading Post isimli işletmenin sahibi Türk işletmeci Adem Samrah, yeni planın kendisini strese soktuğunu söyledi. California tren yolu işletmesi Caltrans‘ın hattının uzatılarak 39 numaralı yolu yerine ulaşıma katkı sağlaması planlanıyor.




Highway 39 üzerinde cafe işleten Samrah, yapılan uygulamanın adil olmadığını ve kendisini sıkıntıya sokacağını söyledi. Bakmak zorunda olduğu iki çocuğu olduğunu kaydeden Samrah, ne yapacağını bilmediğini ifade etti. Caltrans yetkilileri ise Highway 39‘u kapatmaktan başka çarelerinin olmadığını kaydetti. U.S. Forest Service ve L.A. County planın iptali için çaba harcamış ancak sonuç alamamıştı.

California eyaletine bağlı olarak faaliyet gösteren Caltrains, yolu kapatarak her yıl 1.5 milyon dolar tasarruf etmeyi planlıyor. 27 mil uzunluğundaki yol Asuza‘dan San Gabriel Dağ eteklerine kadar uzanıyor. Türk işletmeci Samrah, ‘‘Bu plan üçüncü dünya ülkesi uygulamalarını hatırlattı. Ben bu uygulamalardan nefret ettiğim ve kurtulmak için ABD‘ye geldim,‘‘ diye konuştu. 45 milyon dolara malolacak projenin geçtiğimiz yıl sonbaharda başlaması planlanmıştı. Ancak henüz başlanamadı.