New York Senatoru Schumer Nisan Sonunda Türk Toplumu Temsilcileri Buluşacak

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

New York Senatörü Charles Schumer, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Baskanı Ali Çınar, Genel Sekreter Turan Ayaz, Baskan Danışmanlarından İbrahim Kurtuluş ve Hulis Mavrugu New York ofisinde kabul etti. Bir saatin üzerinde süren görüşmede Federasyonun faaliyetleri anlatılırken, Türk-Amerikan toplumu hakkında bilgi verildi.


 

Uzun zamandır Türk temsilcilerle ofisine hiç bir Turk temsilcinin gelmediğini belirten Schumer, ''Sizlerin bu ziyareti beni mutlu etti'' diye konuştu. Yakın zamanda Türkiye'ye gittiğini ve çok olumlu izlenimler ile geri döndüğünü söyleyen Schumer, Türk-Amerikan ilişkilerine çok önem verdiğini de dile getirdi. Senator Schumer, Türkiye'nin orta doğu yaptığı liderliğe değinirken,  bilhassa Azerbaycan, Özbekistan, Türkistan gibi Türk Dünyasi hakkındaki fikirlerini de TADF heyeti ile paylaştı.

Senator Schumer, TADF Baskanı Ali Çınar'a Nisan ayı sonunda Dernek Başkanları ile Brooklyn'de tanışma toplantısı yapılmasını istedi. Ayrica Mayıs ayında yapılacak Türk Günü yürüyüşü davetine geleceğine söz veren Senator Schumer, kendi eyaletimdeki Türklerin programlarına katılmak istediğini söyledi.


TADF Başkan Danışmanlarından İbrahim Kurtuluş da Türk-İsrail konusu hakkında son gelişmeleri aktarırken, heyet ayrıca sozde Ermeni soykırımı konusunda Senatöre daha detaylı bilgi ve kaynağın ek olarak sunulacağı sözünü verdiler.