Holokost Kurbanları İlk Kez TRT\'de Anılıyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
27 Ocak Uluslararası Holokost Kurbanlarını Anma Günü kapsamında, Claude Lanzmann’ın Holokost dehşetini anlatan ve tüm dünyada bir başyapıt olarak değerlendirilen, dokuz saatlik ‘Shoah’ filmini yayınlama kararı aldı.


İlk kez bir Müslüman ülkenin devlet televizyonu tarafından yayınlanacak olan ‘Shoah’ filminin alt yazıları ise, ırkçılığa karşı eğitimle mücadele etmeyi hedefleyen uluslararası bir organizasyon olan Aladdin Projesi’nin katkılarıyla yapıldı. Film, 26 Ocak gecesi yayınlanacak.

Merkezi ABD’de bulunan ve uydu üzerinden İran’a yayın yapan bir televizyon kanalı, geçtiğimiz sene mart ayında, yine Aladdin Projesi’nin Farsça alt yazısını sağladığı, Shoah filminin gösterimini İran’da yapmıştı. Filmin gösterimine İran hükümeti tepki gösterirken, kanal seyircilerden 3 binin üzerinde olumlu mesaj almıştı.

TÖREN BU YIL 26 OCAK’TA

Türkiye’de ilk kez geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Uluslararası Holokost Kurbanlarını Anma Günü töreni, bu yıl 26 Ocak’ta Neve Şalom Sinagogu’nda yapılacak. Dışişleri Bakanlığı temsilcileri ile İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun hazır bulunacağı törende, Shoah filminin ünlü Fransız yönetmeni Claude Lanzmann da bir konuşma yapacak.