
Atatürk'ün “Konu Vatansa gerisi teferruattır” sözü ile bu yola çıktığını söyleyen Çınar, elini taşın altına koyarak, bugüne kadar Türk toplumu için yaptığı hizmetlerini TADF Başkanı olarak yürütmek istediğini belirtti. Kırgınlık ve çıkar çatışmalarını bir kenara itip, 'Toplumumuz için Toplumla beraber' ilkesiyle elele vererek birlik ve beraberlik içinde çalısmanın önemine değinen Çınar, geçmis dönemlerde de Başkanlık yarışında isminin sürekli gündemde tutuldugunu, ama en iyi hizmeti verebilmek için en doğru zamanı beklediğini, kimsenin etkisi altında kalmadan gönül rahatlığı ile başkan adayı olduğunu açıkladı.
Herkesi kucaklayarak ve kapsayıcı olarak Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nu en iyi şekilde temsil etmeyi hedeflediğini söyleyen Çınar, kendisinin deneyim ve tecrübesi dışında, bugüne kadar yaptığı çalışmaların da yapabilecekleri için somut kanıtlar teşkil ettiğini söyledi. Yepyeni bir sayfa açarak, şeffaf ve güçlü bir kadro ile göreve gelmeyi planladığın söyleyen Çınar, projelerini basın ve derneklere en yakın zamanda detaylı bir şekilde açıklayacağını da sözlerine ekledi.
Diğer TADF Başkan Adaylarını yakından tanıdığını ve bu adayların kendilerinin her zaman gençlerimizin önünü açmak ilkesi ile kendisine de birçok projede destek verdiklerini belirten Çınar, başkanlık seçimini elbette tek bir adayın kazanabileğini, ancak galip kim olursa olsun gerçek kazananın Türk Amerikan toplumu olacağını sözlerine ekledi.
LAF DEĞİL İCRAAT
Deneyimli ve genç başkan adayı sözlerine, kendisinin başlattığı hiç bir çalışma ve projeyi sözde bırakmadığını, polemiklerden uzak şekilde, Atatürk'ün "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" ilkesi ile hareket etmeye devam edeceğini belirtti. Sözde Ermeni soykırımı ve PKK terör örgütüne karşı yapılan çalışmalar başta olmak üzere tüm Soydaşlarımıza yönelik kültürel projeler, Amerika'daki Türk toplumunu hedef alan sosyal ve eğitimsel çalışmalar, Amerikan medyasi ile olan ilişkilerin geliştirilmesi, derneklerin birçok etkinlik ve çalişmasına öncülük ve destek, Amerikalı resmi yetkililer ile Türkiye lehine gelişecek tüm çalışmalarda önderlik, akademisyenlere, iş adamlarına ve öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantıları panelleri organizasyonu gibi yakin geçmişte gurur duyduğu birçok icraati olduğunu belirten Çınar, Türk toplumunun birlik ve beraberlik içinde çalışmasının en önemli ilkelerinden biri olacağını dile getirdi.
ÇÖZÜM ÜRETEN BİR FEDERASYON
Türk Amerikan Dernekleri Federasyon'un en çok maddi konularda eleştri alındığını belirterek, Federasyon'un markalaşması gerektiğini, ve başkanlığı sırasında "Güven, Şeffaflık ve Birlik” bilinci içinde çalışacağını vurguladı. Başkan olduğu takdirde Yönetim Kurulu'nun onayı ile şeffaf ihale usulü yontemi getireceğini söyleyen Çınar, tüm girdi ve çıktılar dernek başkanlarımızla zaman kaybetmeksizin paylaşılacak dedi. Derneklerimiz güçlü olduğu sürece Federasyon da güçlü olacak diyen Çınar, yıllık etkinlik takvimi öıkarılacağı ve derneklerimizin güçlenmesi icin yapıcı adımların atılması gerekliliğini sözlerine ekledi.
ALİ ÇINAR KİMDİR?
12 yıl önce Amerikaya eğitim amaçlı gelerek, New Haven Üniversitesi'nde MBA masteri yapan Çınar, aynı üniversitenin “İletişim ve Profesyonel Etik Merkezlerinde” Arastirma Görevlisi olarak çalıştı. Mezun olurken, Üniversite Rektörlüğü tarafindan 500 Uluslarası öğrenci arasından, “En Iyi Olağanüstü Uluslarası Öğrenci” ödülü alan Çınar, 2004, 2005 ve 2006 yıllarında, Harvard Business School , MİT ve New York üniversitelerinde işletme diploma programlarını başarı ile tamamladi.
2004 ve 2005 yıllarında Amerikan Askeri Akademisinde " Dünyada İşletme ve Pazarlama " konusunda konuşmacı olarak katılan Ali Cinar, halen Fortune 500'de yer alan bir firmada yoneticilik yapiyor.
Türk Amerikan ilişkilerinin geliştirilmesinde aktif rol oynayan Çınar, Amerikan Temsilciler Meclisi'nde Türk Dostluk Grubu üye sayısının artması icin yoğun çalışmalar yapmasının dışında bilhasa New York ve Connecticut Bölgelerinde üye sayının artmasında etkin rol oynadı. Türk Dünyası konularında, Columbia Üniversitesi de dahil olmak üzere, bir çok kuruma konuşmacı olarak davet edilen Çınar, yaptigi farkli etnik ve kültürel çalışmalar ile New York civarinda birçok basarıya imza attı. Turkiye'nin milli davalarında takım arkadasları ve geçmiş dönem başkanları ile yakinen çalışan Ali Çınar, Türk Amerikan Toplumu'ndaki liderlik sıfatını, bitmek bilmez enerjisinin yanısıra, ülkesi ve milletine olan derin sevdasi sayesinde verdiği hizmetlerle kazanmış bir değer olarak dikkat cekiyor.
DERNEKLER
Daha önceki dönemlerde, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonunda Genel Sekreterlik ve Başkan Danışmanlıkları, ATAA'de Doğu Yakası Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Çınar hali hazırda, Ali Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar Danışma Kurulu Üyeliği, Güney England Türk Amerikan Kültür Derneği , New York Başkan Yardımcılığı, FB USA Yönetim Kurulu Üyeliği, ASA Başkan Danışmanlığı, AAC Doğu Yakası Başkan Yardımcılığı, Genç Türkler Başkan Danışmanlığı, TURANT Basın Danışmanlığı ve Üyeliği, IUMEZUSA Kurucu Başkanlığı, TASSA Üyeliği, Birleşmiş Milletler Amerika Genç Kolları Üyeliği, ATS Üyelişi, Türk Amerikan Hars Birliği Başkan Danışmanlığını da yürütüyor.
Ali Çınar, çeşitli yayın kuruluşlarında yazar olmasının dışında, Birleşmiş Milletler, New York Polis Departmanı ve Amerikan İçişleri Bakanlığı Yabancı Gazeteciler Dairesinden onaylı basın kartlarına sahip ve aynı zamanda resmi noterdir.
TÜRK-AMERİKAN TOPLUM ÖDÜLLERİ
2007-2011 yili arasında Türk Amerikan kuruluşlarınca bir çok Takdir ve Teşekkur ödülüne layık görülen Çınar, 2007 yılında ATAA tarafından “Yılın En İyi Genç Lideri" seçilirken, 2008-2009 arasinda İstanbul Universitesi Mezun USA Derneği, Türk Amerikan Kuzey Teksas Derneği, Amerika Azerbaycan Cemiyeti, Long Island Kore Gazileri Dernekleri'nden çeşitli ödüller almıştır. 2010 yılında Birleşmiş Milletler ile ortak çalışmalar yapan 200,000 bin üyesi olan JCI adli kuruluş tarafından Türkiye’de “Yılın En Başarılı Siyaset ve Kamu Lideri" seçilen Çınar, 2011 yilinda Türk Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından da Türk-Amerikan toplumuna yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ödülü ile takdir edilmiştir. Ayrıca, bazı Türk-Amerikan basın kuruluşları arasında da en başarılı Aktivistler arasında gösterilip ödül alan Çınar'ın; Amerika'daki yapılan çeşitli Türk festivallerine desteklerinden dolayı birçok teşekkür ödülü bulunmaktadır. (Turkish Life News)