Türk Amerikan Toplum Merkezi'nden Samsar Ailesine Veda

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
5 yıldır New York'ta başarılı çalışmaları ile anılacak olan Başkonsolos Mehmet Samsar ve Eşi Feruze Samsar'a anlamlı bir veda gecesi düzenlendi. Türk Amerikan Toplum Merkezi (Turkish American Community Center) New Jersey Chart House’da düzenlediği gece ile 25’inci yaşını kutladı. Gecenin diğer bir özelliği ise, bu ay sonundan New York'tan ayrılacak Başkonsolos Mehmet Samsar için veda gecesi olmasıydı. Başkonsolos Mehmet Samsar ve eşi Feruze Samsar, Brezilya Büyükelçisi Ersin Erçin, Başkonsolos Yardımcısı Pınar Şentürk Sevi ve eşi Aziz Sevi, Konsolos İsmet Erikan ve eşi Rezzan Erikan, Muavin Konsolos Ümit Alpaslan Kılıç, TACC Onursal Başkanı Dr. Ata Erim, Türk Hava Yolları Amerika Bölge Müdürü İhsan Baytan ve eşi Sema Baytan, Halil Türe ve eşi başta olmak üzere New York ve çevre eyaletlerden gelen konuklar katıldı.

Gecenin ev sahipliğini yapan TACC Onursal Başkanı Dr. Ata Erim yaptığı açılış konuşmasında Mehmet Samsar’ın toplumla iç içe olduğunu ve bütün cemiyetlere eşit mesafede yaklaştığını söyledi.50 yıldır Amerika’da olduğunu söyleyen Erim, bu süre zarfında çalıştığı konsolosların içinde Samsar’ın yerinin çok farklı olduğunu belirtti. Erim konuşmasını, Samsar ve eşinin güzelliklerini anlatmanın çok güç olduğunu ifade ederek bitirdi. Daha sonra Erim, Mehmet Samsar ve eşine bir plaket takdim etti. Konuşmanın ardından Samsar ve eşi uzun süre alkışlandı. Amerika'da faaliyet gösteren dernek yöneticileri de Başkonsolos’a çeşitli plaketler sundular. ATAA adına plaketi Ali Çınar, Türk Hars Birliği Başkanı Hamit Demirkan,  İstanbulspor Kültür ve Eğitim Merkezi adına Onursal Başkan Şinasi Köse, Türk Gazete sahibi Faruk Acar’da plaket verenler arasındaydı. Young Turks Derneği  Başkanı Tulga Tekman Connecticut Bridgebort Belediyesi’nin  29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Türk Günü kabul ettiğini gösteren resmi belgeyi Samsar’a takdim etti.

Samsar, övgü dolu sözlerinden dolayı Ata Erim’e ve geceyi düzenleyen Mehmet Reyhan’a teşekkür ettikten sonra, göreve geldiği ilk günlerden, Ata Erim’in federasyon başkanlığı yaptığı dönemlerden başlayarak bu zamana kadar Türk toplumuyla birlikte yaptıkları çalışmalardan söz ederek, New York’taki Türk toplumun çok kaliteli insanlardan oluştuğunu ifade etti. Samsar konuşmasına şöyle devam etti.’’ Orkestranız kötüyse orkestra şefiniz ne kadar  başarılı olursa olursun bu işi başaramaz. Bende çok güçlü, çok kaliteli bir ekip olduğu için New York’taki başarı çıtamızı hep yüksekte tuttuk. 5 yıllık görev süremde başaramadım ama umarım Washington’dan bir temsilci çıkarabiliriz. Washington’a yüzümüzü çevirmeliyiz. Bizler burada daha güçlü olmak istiyorsak, birlik içinde olmalıyız. Sizlerin bunu başarabileceğinize inanıyorum. İlk milletvekilimiz, senatörümüz seçildiğinde sizlerin arasında misafir olup, bu zevki paylaşmak isterim. Kalbimiz New York’ta kalacak. Bir e-mail, telefon kadar uzağınızda olacağım‘’ dedi.
Gecede Ege ve Nazan Şoray coşkusu

Konuk sanatçı olarak Ege ve Nazan Şoray’ın sahne aldığı gecede konuklar keyifli dakikalar yaşadı. Dr. Ata Erim, Ege ve Nazan Şoray’a katılımlarından dolayı teşekkürlerini sunduğu plaket ile taçlandırmış oldu. Geç saatlere kadar süren gecenin sonunda, konuklar Mehmet Samsar ve eşi Feruze Samsar ile hatıra fotoğrafı çektirdiler. (TURKISH LIFE NEWS | Bingül Sevimli)