
4 Şubat 2008 tarihinde 108 yaşındaki Harry Richard Landis'in ölümü ile Buckles hayatta kalan son 1. Dünya Savaşı gazisi oldu. 6 Mart 2008'de Başkan George Bush'la Beyaz Saray'da buluşan Buckles, vasiyeti gereğince ölümünün ardından Arlington National Cemetery'e defnedilecek. Yasa gereği sadece Onur Madalyası, Purple Heart veya savaş sırasında ölenlerin defnedilebildiği Arlington'daki mezarlığa gömülmek için Beyaz Saray'dan özel izin alındı.
1. Dünya Savaşı sırasında ambulas ve motorsiklet kullanan Buckles, 1918 yılındaki ateşkes antlaşmasının ardından esirlerin Almanya'ya geri dönmesine eskortluk etti. Savaşın ardından Amerika'ya geri dönen Buckles, 1942'de Filipinler'in başkenti Manila'da bir taşıma şirketine çalıştığı sırada Japonlara esir düştü. 3.5 yıl esir kampında kaldı. 1945 yılında kurtarıldı. 2. Dünya Savaşı'ndan sonra San Francisco'ya yerleşen Buckles 1946 yılında evlendi. Eşi 1999 yılında öldü.
Buckles, hayatta kalan son 1. Dünya Savaşı gazisi olmasının dışında film yapımcısı ünvanına sahip en yaşlı insan olacak. Buckles'in hayatını iki artist dünya ile paylaşacak. 115 yaşına kadar yaşamak istediğini söyleyen Buckles'ın hayatını anlatan film projesi David DeJonge ve kar amacı gütmeyen Michigan merkezli Survivor Quest tarafından gerçekleştiriliyor.
Kickstarter.com sitesinde Buckles'in hayatını filme çekmek için ihtiyaç duyulan 150 bin dolar fon toplamak için çaba harcayan David DeJounge, dört yıldır kendi imkanları ile sürdürdüğü çalışmaların daha büyük kaynağa ihtiyaç duyduğunu söylüyor. Frank Buckles ile ilgili daha geniş bilgi frankbuckles.org sitesinde bulunabilir.