
"Türk askeri lie ilgili iki noktaya değinmek istiyorum. İlki bir asker olarak Türk askerleri ile ilgili sevdiğim özelliklerinden birisi, her zaman karşısındaki ile konuşurken gözlerine bakma üzerine eğitilmiş olmalıdır. Konuşurken asla ayaklarına bakmazlar, kendilerine güvenleri tamdır. Hepsi kendisi, ordusu ve ülkesi ile gurur duyar.
İkinci konu ise, popüler bir Amerikan ordu marşında 'Her zaman kolay ve adil değildir fakat biz ihtiyaç duyulduğumuz zaman ihtiyaç duyulan yerdeyiz' diye bir mısra vardır. Hayat her zaman kolay ve adil değildir ancak Türk tugayı her zaman ihtiyaç duyulduğu yerdedir.''

(İlk fotoğrafta General Pendleton Kore'de F1 takımında levazım başcavuşu olarak görev yapıyordu. Pendleton, dördüncü sırada soldan üçüncü. İkinci fotoğrafta General Pendleton eşiyle birlikte görülüyor.Kaynak: www.west-point.org)