NJ Türk Ocağı'na Süpriz Başkan Adayı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
1981 yılında New Jersey eyaletinin kuzeyinde Türklerin yoğun yaşadığı  Lyndhurst şehrinde kurulan ve Türk Ocağı olarak bilinen bölgenin en eski derneği Turkish American Association yeniden yapılandırılarak eski günlerine kavuşturulmak isteyor. Kurulduğu dönemde düzenlediği aktiviteler ile Türklerin buluşma noktası olan dernek, son yıllarda ilgisizlik yüzünden kapısına kilit vurulmuş, binası çürümeye terk edilmişti.
Bölgede yaşayan Murat Yaprak ve arkadaşlarının çabaları ile yeniden renove edilmeye başlanan ve idari sıkıntıları çözülen dernekte 7 Kasım'da yapılacak seçimler için de çalışmalar başladı.

Fenerbahçe USA eski başkanı işadamı Ekmel Anda, Türk Ocağı'nın başkanlığına adaylığını açıklarken, derneği eski günlerine döndürmek amacında olduklarını söyledi. Anda, ABD'ye ilk geldiği yıllarda eşiyle birlikte derneğin ilk kurucuları arasında yer alan Faik Yar'ın ailesi ile dernekte çok güzel günler geçirdiklerini ve aileleri biraraya getirmede derneğin önemli bir işlev üstlendiğini kaydetti. Anda, geçtiğimiz yıllarda vefat eden Yar'ın hatırasına sahip çıkmak ve onun anısını yaşatmak için başkan olmak istediğini söyledi. Dernek binasının renovasyonu sürecinde de Fenerbahçe USA olarak destek veren Anda, çevresindeki işadamlarının da derneğe yardımcı olmasını sağladı. Anda, derneği sosyal bir klüp ve etkinlikleri ile bölgedeki Türkleri biraraya toplayan bir çekim merkezi yapmak istediklerini sözlerine ekledi.

Resmi olarak açıklanmasa da dernek yönetimine talip olan bir diğer isminde derneğin eski yöneticilerinden Ferit Demirbulaklı olduğu ifade ediliyor.