Tasarımcı Olarak Doğduğuma İnanıyorum!

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Herkesin Acun Ilıcalı'nın sevgilisi olarak tanıdığı moda tasarımcısı Şeyma Subaşı "Tasarımcı olunmaz, tasarımcı doğulur. Çocukluğumdan beri hayalim insanları giydirmekti" dedi ve ekledi: Hakkımdaki iddialarla ilgili ise konuşmadım, konuşmayacağım! Gerçeğe dayanan şeyleri dikkate alırım.

 

Geçen yıl 'Yok Böyle Dans' yarışmasının kostümlerine imza atan, programın yapımcısı, ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı'nın da sevgilisi olduğu konuşulan Şeyma Subaşı;hedeflerini ve Nişantaşı'nda açmaya hazırladığı butiğini anlattı.

 

DOBRA BİRİYİM

 

Uzun zamandır gündemdesiniz ama sizi pek tanımıyoruz...

 

Sakaryalı bir baba ile Rizeli bir anneden doğma İstanbullu Şeyma Subaşı'yım. Allah'a ve kadere inanan, manevi değerleri yüksek, biraz da dobra biriyim.

 

Anneniz ve babanız ne iş yapıyor?

 

Annem ev hanımı, babam ise muhasebe müdürü. 25 senedir mutlu birlikteliği olan bir aileye sahibim. Birbirimize çok bağlıyız, huzur dolu bir ortamımız var.

 

Acun Medya'da çalışan bir de kız kardeşiniz var sanırım... Evet, ablam Acun Medya'da çalışıyor ve 'Yetenek Sizsiniz'in kulis sunucusu... 
 Moda tasarım okudunuz, öyle değil mi? Cağaloğlu Anadolu Moda Tasarım Lisesi'ni kazanmam benim için iyi bir başlangıç oldu. Zaten benim küçüklüğümden beri yapacağım meslek belliydi.

Meslekte sizin yolunuzu açan en önemli olay nedir?

 

Bence tasarımcı olunmaz, tasarımcı doğulur. Ben de tasarımcı olarak doğduğuma inanıyorum. Daha altı yaşındayken, çocuk dergilerindeki kıyafet çıkarmalarını keser ve bebeklerimi giydirirdim. Yolumu açan ve bana hayallerimi gerçekleştirme fırsatı veren olaysa; 'Yok Böyle Dans' yarışmasının kostümlerini hazırlamamdı.

 

PEMBE BİR DÜNYA

 

En büyük hayaliniz nedir?

 

Çocukluğumdan beri hep yapmak istediğim şey, insanları giydirmekti. Bu amaç için bana verilen her fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum.

 

Açacağınız butikten biraz bahseder misiniz?

 

Sevimli, insanın içeri girdiği zaman huzur bulabileceği, pembe bir dünya olacak. Kendi tasarımlarımın yanı sıra yurt dışından getireceğim vintage kıyafetler de olacak. Şifon etek ve elbiseden deri pantolon ve cekete kadar her tarz olacak.

 

Daha önce de bir butiğiniz vardı, öyle değil mi?

 

Orası butik değildi. Dans yarışması için açılan geniş bir atölyeydi.

 

Butiğinizi Nişantaşı'nda açmak istemenizin özel bir nedeni var mı?

 

Nişantaşı'nın cıvıl cıvıl, rengarenk ve bana ilham veren bir yer olduğunu düşünüyorum.

 

FANATİK FENERLİYİM MAÇLARI KAÇIRMAM

 

Moda dışında başka bir merakınız var mı? Zamanınızı nasıl geçiriyorsunuz?

 

Uzun süre lisanslı voleybol oynadım. Ablam smaçör, ben pasördüm. Futbolun beyni 10 numaraysa, voleybolun da pasördür. Bayanlara göre futbola biraz daha meraklıyım. Fanatik Fenerbahçeliyim. Fenerbahçe maçlarını kaçırmam, hatta maç sonrası etrafımda yapılan yorumlara ben de katılırım. Ayrıca PES 2010 oynamayı severim. mantıklı değilim

Kendinizi nasıl tarif edersiniz?

 

Benim için iyi insan ve kötü insan vardır, bunun ortası yoktur. İyi niyet ve kötü niyet vardır, ortada olan insanlar kötüye sapmaya meyillidir. Ben kendimi; kimsenin kötülüğünü istemeyen, insanların başarılarından mutluluk duyan, kendimi ifade edememekten korkan, sevilmekten ve şımartılmaktan hoşlanan biri olarak görüyorum. Duygularıma yenik düşüp bazen fevri hareketler yapabiliyorum. Mantığımla değil de duygularımla hareket eden biriyim. Bazen kendime çok kızıyorum; insanlara çabuk güveniyorum ve inanıyorum. Ailem de beni bu konuda eleştiriyor.

 

Türkiye'de stilni en beğendiğiniz isimler kimler?

 

Özellikle Ayse Kucuroğlu, Özlem Önal, Siren Ertan Çarmıklı ve Didem Antebi'nin giyim tarzlarını çok beğeniyorum.

 

HAKIMDA YAZILANLARI HİÇ TAKMADIM, TAKMAM DA!

 

Geçen yıl 'Yok Böyle Dans'ın kostümlerini hazırladınız. Acun Medya'da işe nasıl başladınız?

 

Acun Medya'da çalışanlar, moda ufkuma inandıkları için bana böyle bir fırsat verdiler. Ben de bunu iyi değerlendirdim. Yarışmanın ikinci sezonunun kostümlerini neden siz hazırlamıyorsunuz? Bu sene kendi açacağım butiğe odaklandığım için faydalı olamayacağımı düşündüm.

 

Bir süredir hakkınızda yazılan birtakım iddialar var. Ne diyeceksiniz? Bugüne kadar bu iddialara ne cevap verdim, ne de konuştum. Bundan sonra da konuşmayacağım.

 

Yazılanlar sizi hiç üzmüyor mu? Yazılanları hiç takmadım, takmam da. Gerçeğe dayalı şeyleri dikkate alırım.