"Son Sultan" Ahmet Ertegün'ün Hayatı NYT'da

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
New York Times, ABD'li yazar Robert Greenfield'in, Atlantic Records'un kurucusu ve müzisyen Ahmet Ertegün'ün hayatını anlattığı "Son Sultan" kitabının daha "ayrıcalıklı ve ciddi" olduğu yorumunu yaptı ABD'de 2006'da hayatını kaybeden, ABD'nin ünlü müzik şirketi Atlantic Records'un kurucusu ve müzisyen Ahmet Ertegün'ün hayatına dünya medyasından övgü geldi.

New York Times, ABD'li yazar Robert Greenfield'in, Atlantic Records'un kurucusu ve müzisyen Ahmet Ertegün'ün hayatını anlattığı "Son Sultan" kitabının daha "ayrıcalıklı ve ciddi" olduğu yorumunu yaptı ABD'de 2006'da hayatını kaybeden, ABD'nin ünlü müzik şirketi Atlantic Records'un kurucusu ve müzisyen Ahmet Ertegün'ün hayatına dünya medyasından övgü geldi. New York Times gazetesi, ABD'li yazar, gazeteci ve senarist Robert Greenfield'in, Ahmet Ertegün'ün hayatını anlattığı "Son Sultan" kitabının daha "ayrıcalıklı ve ciddi" olduğunu vurguladı.

New York Times, Robert Greenfield'in, Ahmet Ertegün'ün hayatını anlattığı son kitabı "Son Sultan"ın daha "ayrıcalıklı ve ciddi" olduğu yorumunu yaparak, "Son Sultan" kitabının, Ertegün'ün İsviçre, Fransa ve ABD'de görev yapmış Türk büyükelçisi Münir Ertegün'ün oğlu olarak ayrıcalıklı yetiştirilme tarzına yer verdiğine dikkat çekiyor.

Ayrıca, Büyükelçi Ertegün'ün, Franz Werfel'in yazdığı "Birinci Dünya Savaşında Türklerin Ermenileri öldürdüğünü" konu alan "Musa Dağı'nda Kırk Gün" kitabını film yapmak isteyen MGM filmi durduracak gücünün olduğu vurgulanıyor.

Ahmet Ertegün'ün babası Münir Ertegün'ün aynı güçlü kişiliğini miras aldığını ifade eden Nyt, Greenfield'a göre, Ahmet Ertegün'ün, "utanç verici yakıştırmayı" azaltmak için Türkiye'nin "katliam"daki rolü hakkında halka bir açıklama yapmayı düşündüğünü ancak buna şansı olamadığını 2006'da hayatını kaybettiğini belirtiyor.

Led Zeppelin, Rolling Stones gibi bir çok ismi üne kavuşturan Ahmet Ertegün'ün başarılı müzik yaşamına geniş yer veren Robert Greenfield, Ertegün'ün, Ray Charles, Frank Zappa gibi dünyaca ünlü müzisyenlerle çalıştığına dikkat çekiyor. ANKA - Foto: Martial Trezzini/Keystone/Associated Press

Soldan sağa, Nile Rodgers, Ahmet Ertegun ve Robert Plant, 2006'da İsviçre'de bir jaz festivalinin açılış konserinde.