Altın Portakal'da Gala Günü

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

48.Uuslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ödül arayan "Geriye Kalan" ve "Hangi Film" adlı fimlerin galası yapıldı.

 

Antalya Antalya Kültür Merkezi'nedki gala gösteriminini ardından "Geriye Kalan" filminin ekibi, düzenlenen söyleşiye katıldı.

Yönetmen Çiğdem Vitrinel, ilk uzun metraj filmi olan "Geriye Kalan" da, Sevda adlı bir kadının doktor eşi tarafından aldatılması sonucu gelişen olayların anlatıldığını söyledi.

 

Genel olarak kadın meseleleriyle ilgilendiği için bu filmin ortaya çıktığını dile getiren Vitrinel, filmin bir aşk filmi olmadığını, kadınların korkuları üzerine kurulduğunu kaydetti. Vitrinel, kadınalrın tümüyle erkeklere bağlı bir yaşam sürdüğünü, evliliğn bir iş haline geldiğini, kadının da bu işi kaybetmekten korktuğunu dile getirdi.

 

"Hangi Film"

 

Antaly Kültür Merkezi'ndeki gösterimin ardından "Hangi Film" adlı filmin yönetmeni Egemen Sancak, oyuncularla birlikte düzenlenen söyleşiye katıldı. Sancak, filmde üniversitede okuyan öğrencilerin, bir gecede alkol ve uyuşturucunun etkisiyle yaşadıklaı şiddeti anlattıklarını söyledi. Sancak " En büyük derim nefert suçlarına dikkat çekmekti" dedi.

 

Turkavenue.com - Antalya