Hidayet'in En Büyük Hayali 2012 Londra Olimpiyatları'nda Oynamak

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
NBA'de önümüzdeki sezon yaşanabilecek olası boykot, dünyanın en gözde basketbol ligindeki oyuncuların planlarını da yakından ilgilendiriyor. Orlando Magic forması giyen Hidayet Türkoğlu, NBA'deki olası boykot nedeniyle ABD dışında oynayabileceğini, en büyük hayalinin ise Londra 2012 Olimpiyatları'nda Türk milli takımıyla oynamak olduğunu açıkladı. 

2010 yılında Türkiye'de yapılan Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin finale çıkmasında önemli payı bulunun takım kaptanı Türkoğlu, Olimpiyat elemelerinde Türkiye Milli Takımı ile birlikte olmak istediğini ve elemeleri geçerek bugüne kadar hiç yaşamadığı Olimpiyat deneyimini yaşamak istediğini söyledi.

NBA'deki boykotta yurt dışında oynama isteğinin zamanlama açısından da çok zor olduğuna dikkat çeken Türkoğlu, bunun için şimdiden bir söz vermesinin imkansız olduğunu ifade etti. ''Yurt dışında elbette oynamak isterim. Çünkü formda kalmam lazım. Fakat boykotun ne kadar süreceği ile bir bilgimiz yok,'' diye konuştu.

Son olarak geçtiğimiz Pazartesi günü Los Angeles Lakers'a karşı 97-84 kaybeden Orlando Magic'in 18 turnover yapması mağlubiyette önemli faktör oldu.