Fiat Freemont’a Avrupa’da Yoğun İlgi!

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 



Fiat Grubu’nun Chrysler Grubu’yla yaptığı ortaklığın simgesi haline gelen yeni modellerin Fiat markası açısından ilk meyvesini temsil eden Fiat Freemont, 2011 Cenevre Otomobil Fuarı’nda resmen tanıtıldı. Dodge Journey modeli temel alınarak geliştirilen Fiat Freemont’un tanıtılmasıyla birlikte kısa sürede Avrupa’da yoğun bir talep ve ilgi patlaması yaşanırken, Türkiye’de Tofaş çatısı altında yer alan Fiat bayilerini de Fiat Freemont heyecanı sardı. Mayıs ayından itibaren ilk olarak 4x2 çekişli versiyonuyla Avrupa pazarlarında satışa sunulacak olan Fiat Freemont’un 2012 model yılıyla birlikte yılın son çeyreğinde ülkemizde de satışa sunulması hedefleniyor.

5 metreye yakın uzunluğu, 3 koltuk sırasında 7 kişiye varan oturma kapasitesi ve güçlü tasarım hatlarıyla dikkat çeken Fiat Freemont, Fiat’ın 2.0 litre 140 HP ve 170 HP’lik turbo dizel motorlarının yanı sıra Chrysler’in raflarından alınan 3.6 litrelik Pentastar kodlu V6 benzinli motorla donatılacak. Önden çekişli veya 4x4 olarak satın alınabilecek olan Fiat Freemont’un en güçlü dizel ve tek benzinli motor seçeneklerinde otomatik şanzımana da yer verilecek. Global çapta büyük bir atağa kalkan ve önümüzdeki günlerde birçok yeni modeli pazara sunmaya hazırlanan İtalyan otomobil üreticisi Fiat Grubu’nun Chrysler Grubu ile yaptığı işbirliğinin önemli simgelerinden bir tanesi daha Cenevre Otomobil Fuarı’nda gün ışığına çıktı. Fiat Freemont adını taşıyan ve crossover tasarımıyla dikkat çeken Dodge Journey temel alınarak geliştirilmiş yeni SUV modeli, resmi tanıtımı ile birlikte tüm Avrupa nezdinde hem müşteri hem de Fiat satış ağında ilgi odağı olmayı başardı.

Türkiye’de Tofaş çatısı altında yer alan Fiat bayilerini de Fiat Freemont heyecanı sararken, yeni modelin Fiat ürün yelpazesinde önemli bir boşluğu doldurması hedefleniyor. Mayıs ayından itibaren ilk olarak 4x2 çekişli versiyonuyla Avrupa pazarlarında satışa sunulacak olan Fiat Freemont’un 2012 model yılıyla birlikte yılın son çeyreğinde ülkemizde de satışa sunulması hedefleniyor. Fiat Freemont, Dodge versiyonundan farklı olarak kırmızı Fiat logosunun taçlandırdığı yeni tip ızgara, estetik ön ve arka tamponlar ile LED teknolojili farlar, kaslı Fiat Freemont’un ilk bakışta ön plana çıkan tasarımsal farklılıklarını içeriyor. Yekpare duruşunun yanı sıra 5 metreye yaklaşan uzunluğu, 1.9 metreye yaklaşan genişliği ve 1.7 metreyi aşan yüksekliğiyle heybetli bir görsellik sunan Fiat Freemont, sınıfının en iyi değerini sunan aks mesafesiyle de (2.9 metre) kabin içinde geniş bir yaşam alanı sunabiliyor. Bütünüyle yenilenen kabin içinde ise daha güncel bir tasarım, yumuşak dokunuşlu materyaller ön plana çıkıyor. Yeni gösterge paneli, daha farklı orta konsol ve krom öğelerin kullanıldığı kokpit paneli, Fiat Freemont’un farkını açık ara daha çok belli edecek kadar başarılı bir görsellik sunuyor. Fiat Freemont, kapıların 90° açılması sayesinde kolayca erişilebilen ve geniş koltuklardan oluşan gerçek üçüncü oturma sırası ve standart 7 adet koltuğuyla maksimum genişlik, konfor ve çok yönlü kullanım imkânını temin edebiliyor. İkinci sıranın koltukları öndeki koltuklardan daha yüksek olarak monte edilmiş, üçüncü sıra ise ikinci sıraya bağlı olarak yükseltilmiş, böylece araç içindeki herkesin azami düzeyde görüşe sahip olmaları sağlanıyor. Fiat Freemont’un kaslı motor kaputu altında ise Fiat PowerTrain tarafından geliştirilen iki adet turbo dizel motor öncelikli olarak ön plana çıkıyor. 2.0 litre silindir hacimli 140 HP ve 170 HP’lik 4 silindirli turbo dizel motorlara ek olarak Chrysler Grubu’nun Pentastar serisi 276 HP’lik V6 benzinli motoru, Fiat Freemont’un tek benzinli güç ünitesi olarak görev yapacak. Fiat Freemont’un 140 HP ve 170 HP’lik turbo dizel motorlu versiyonları önden çekişli ve manuel şanzımanlı olarak üretim bandından inecek. 170 HP’lik turbo dizel ve 3.6 litrelik benzinli motorların otomatik şanzımanla kombine edilen versiyonlarında ise Fiat Freemont, 4x4 çekişli olarak tercih edilebilecek. Aracın dinamik performansları da Fiat mühendisliğinin yardımları sonucunda daha da geliştirilmesiyle farklılaşacak. Fiat tarafından geliştirilen özel süspansiyon ve direksiyon konfigürasyonu ile daha yüksek bir kesinlik ve doğruluk elde edilmesi hedeflenmektedir. Sürüş konforu ise yolcu bölmesinin ses yalıtımında yapılan önemli iyileştirmeler sonucunda bir kez daha geliştiriliyor.