MMK Atakaş'ta Tekom-Puk Ürünleri Kullanıldı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Rusya'nın en büyük çelik üreticilerinden MMK (Magnitogorsk Iron and Steel Works) ve Atakaş Şirketler Grubu'nun %50 %50 ortaklıklarıyla, yaklaşık 1,7 milyar dolar harcayarak İskenderun ve Kocaeli'de kurdukları demir-çelik tesisi MMK Atakaş'da tüm kablo taşıma sistemleri için Tekom-Puk ürünleri kullanıldı. 2 yıl süren proje boyunca tesiste kullanılan Tekom-Puk ürünleri ve hizmetleri MMK Atakaş yetkililerinden tam not aldı.
MMK ve Atakaş Şirketler grubu arasında 2007 yılında imzalanan anlaşma uyarınca yürütülen inşa çalışmaları sonucunda 2,500 kişiye iş imkânı sağlayacak, Türkiye'nin özel sektör tarafından demir çelik alanında sıfırdan ve tek kalemde yapılan en büyük yatırımı MMK Atakaş ortaya çıktı. İlk etabı Kasım 2009'da hizmete giren ve 500 dönümlük arazi üzerinde kurulan tesis, 2010'da ilk faaliyetine başladı. Yassı mamul üretecek olan tesisin 2011 Şubat ayında da sıcak haddehane ve çelikhane yatırımlarının da tamamlanması planlanıyor. Tamamlandığında senelik 2.5 milyon ton sıvı çelik üretim kapasitesine sahip olacak olan tesis Dilovası/Kocaeli ve Payas/Hatay olmak üzere iki yerde faaliyet gösteriyor.

Son teknolojiye sahip ve en kaliteli ürünler kullanılarak kurulan tesiste yer alan tüm makine, tesisat ve donanımlar titizlikle seçildi. 2009 yılında gerçekleştirilen araştırmalar sonucu tesisin kablo taşıma sistemleri olarak da Tekom-Puk ürünleri tercih edildi.