Gama & GE Ortaklığı Hızlı İlerliyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
İrlanda Cumhuriyeti’nin en büyük ikinci kenti olan Cork’un güneyindeki Whitegate şehrinde Gama ve General Electric konsorsiyumu tarafından yapımı tamamlanan 450 MW gücündeki kombine çevrim elektrik santrali işletmeye açıldı. Gama yöneticileri, İrland Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Michael Martin ve büyükelçi Altay Cengizer’in katıldıkları törenle, Whitegate Elektrik Santrali İrlanda’nın tek doğalgaz dağıtım ve tedarik şirketi (ve projenin işvereni) Bord Gais Eirann’a devredildi.
Gama Holding’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Gama ve General Electric konsorsiyumu tarafından yapımı tamamlanan 450 MW gücündeki Whitegate Enerji Santrali işletmeye açıldı. Ağustos 2007’de imzalanan bir anlaşmayla yapımına başlanan ve anahtar teslimi inşa edilen Whitegate Enerji Santrali, yaklaşık 300 milyon Euro sözleşme bedeline sahip ve aynı zamanda İrlanda’nın kurulu gücünün yaklaşık yüzde 10’u oranındaki enerji ihtiyacını karşılayacak. İrlanda’nın doğalgaz ile çalışan ilk elektrik santrali olan Whitegate Enerji Santrali, Avrupa Birliği normları çerçevesinde en yüksek iş güvenliği standardlarında gerçekleştirilerek İrlanda resmi makamları tarafından iş güvenliği konusunda ödüle layık görüldü. Gama tarafından İrlanda’da tamamlanan beşinci enerji santrali olan Whitegate Elektrik Sanrali’nin devreye girmiş olmasıyla, Gama tarafından yapılan santraller İrlanda’nın elektriğinin yüzde 30’unu karşılayacak.

WHITEGATE SANTRALİ İRAN’DAKİ EN BÜYÜK PROJEMİZ

Tamamlanan Whitegate Elektrik santralinin işletmeye başlamasına ilişkin olarak bir değerlendirme yapan Gama Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ergil Ersü, daha önce Gama’nın İrlanda’da birçok iş tamamladığını ve Whitegate Santrali’nin bunların arasındaki en büyük proje olduğunu ifade etti. Ergil Ersü, Gama’nın İrlanda’da konut, otoyol, ofis binası ve elektrik santralleri yaptığına ve başarıyla tamamladığına dikkat çekerek, son dönemde ekonomik kriz nedeniyle gündemde olan bu ülkede Gama’nın kurulu güç toplamını bin 500 MW büyüklüğüne çıkardıklarını belirtti.

Konsorsiyum ortağı GE projenin ana güç bloğundaki gaz türbini, buhar türbini ve jeneratör ekipmanlarının tedarikini, Gama Güç Sistemleri ise enerji santralinin inşaat ve montajı, mühendisliği ve ana güç bloğu haricindeki tüm ekipmanların tedarikini tamamladı.(ANKA)