Teknosa, Best Buy Türkiye'yi Satın Aldı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Teknosa, Türkiye piyasasından çekilen Amerikalı Best Buy'ın Türkiye'de faaliyet yürüten iştirakini satın aldı. Best Buy'ın 4 bin 200 metrekarelik İzmir ve 3 bin 400 metrekarelik Ankara mağazaları Teknosa bünyesinde hizmet verecek. Genel Müdür Mehmet Nane, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bu rekabet ortamından dolayı sektörde konsolidasyon kaçınılmaz. Sektörümüzün önderi olarak satın almalara açık olduğumuzu her fırsatta dile getiriyorduk. Best Buy'ın şubat ayında açıkladığı Türkiye piyasasından çekilme kararı sonrasında satın alma ile ilgili karşılıklı görüşmelere başladık. Gelinen aşamada anlaşma yapıldı ve Türkiye'de bulunan Best Buy şirketini Teknosa bünyesine kattık. 2007'de de Türkiye piyasasından çekilen Almanya'nın iki numaralı elektronik perakendecisi Electronic Partners'ın beş büyük mağazasını devralmıştık. Yeni satın almalarda bundan sonra daha etkin olacağız. Bu sene yeni açacağımız mağazalarla, satış alanlarımıza 20 bin metrekare daha ekleyerek, birinciliği ileriye taşımayı hedeflediğimizi beyan etmiştik. Şu anda 70 ilde faaliyet yürütüyoruz. Amacımız yaygınlığımızı daha da artırarak Türkiye'nin her ilinde var olmak."

Satın alma süreci sonrasında Best Buy Türkiye'nin elemanlarını da mağdur etmeyeceklerini vurgulayan Nane, "Onlarla görüşerek yeni mağazalarımızda çalışmaya devam etmeleri konusunda teklifimizi kendilerine ileteceğiz. Temennimiz mevcut mağazacılık kadrolarını koruyarak hizmet vermeye devam etmek. Best Buy'ın Türkiye mağazalarının satın alınması Teknosa'nın gücüne güç katacaktır." dedi.

Best Buy'dan satın alma ile ilgili yapılan açıklamada da şu görüşlere yer verildi:

"Müşterilerimizin bizden yapmış oldukları alışverişlerinin bundan sonra Teknosa güvencesi altında girmesi konusunda içimiz çok rahat. Elemanlarımızı da bu satın alma süreci sonrasında mağdur etmemek için elimizden geleni yaptık."

(CİHAN)