11 Nisan İtibariyle Hudut Kapılarında Bandrol/Vize Uygulaması Sona Eriyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Yeni Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu uyarınca, 11 Nisan 2014 tarihi itibariyle hudut kapılarımızda bandrol/ kase vize uygulamasının sona eriyor. Bununla birlikte, geçiş döneminde 2014 yılı turizm sezonu dahil mevcut uygulamanın bir süre daha devam ettirilmesi yönünde gerekli önlemler alınacak.
T.C. New York Başkonsolosluğu'ndan yapılan açıklamaya göre, turistik veya ticari amaçlarla yapılacak vize basvuruları Elektronik Vize Basvuru Sisteminden (www.evisa.gov.tr) gerçekleştirilecek. 2013 yılında uygulamaya başlatılan Elektronik Vize Basvuru Sistemi üzerinden, internet bağlantısı olan her noktadan halihazırda ortalama 3 dakika içinde pratik bir sekilde e-Vize alınması mümkün olacak.
Açıklamada şöyle denildi:

''e-Vize altyapısının güçlendirilmesi ve buna paralel alınacak bazı önlemlerle vizeye tabi yabancı uyrukluların vize temin etmeleri için gerekli düzenlemeler yapılmaktadır.

Bu kapsamda, 11 Nisan 2014 tarihi itibariyle;

- İngilizce, Fransızca ve İspanyolca dillerine ek olarak Hollandaca, Norveççe, Lehçe, Almanca, Arapça ve Çince dilleri e-vize sistemine eklenecektir.
- Visa ve Master Card kredi kartlarına ek olarak, yaygın kullanımda olan diğer kredi kartlarıyla ve banka kartlarıyla ödeme imkanı sağlanacaktır.
- Türkiye'ye yolcu tasıyan anlasmalı havayolu sirketlerinin ofislerinden ve havaalanlarındaki bürolarından da e-Vize alınabilmesini teminen gerekli altyapı kullanıma sunulacaktır.
- Tur operatörleri grup e-Vize basvurusunda bulunup toplu ödeme yapabileceklerdir.
- Vize alamadan ülkemize gelen yabancılar havaalanlarımıza yerlestirilecek e-Vize Kioskları üzerinden de e-Vize alabileceklerdir.
-E-Vize internet sitesinden alınacak e-Vize harçları, havaalanlarında alınacak vizelerden daha az maliyetli olacaktır.  Vize harçlarına iliskin bilgilere Bakanlığımız web sitesinden (www.mfa.gov.tr) ulasılması mümkündür.

Havaalanlarındaki beklemeleri de tamamen ortadan kaldırmayı amaçlayan yeni uygulamaya geçiste yasanabilecek sıkıntıların asılabilmesine yönelik olarak ilgili tüm kamu kurumları ve özel sektör temsilcileri ile esgüdüm içinde gerekli çalısmalar sürdürülmekte olup, yeni uygulama en kısa sürede hizmete sunulacaktır.''