Babacan ile Davutoğlu, Dünyanın En Etkili 100 İsmi Listesinde

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ikilisi Time Dergisi tarafından dünyanın en etkili 100 ismi arasında gösterildi. Davutoğlu ve Babacan listede birlikte yer aldı. Dünyanın en etkili 100 isminden oluşan Time 100 listesi, bu yıl dokuzuncu kez ilan edildi. Liste, dünyanın en etkili isimlerinin dinamizm, yenilik ve başarıları dikkate alınarak hazırlanıyor.


 


En etkili 100 listesinin takdim yazısında Avrupa mali krizle boğuşurken ve Arap dünyası siyasi çatışmalarla çalkalanırken, Türkiye'nin hem iç hem de dış politikasıyla bölgede ekonomik büyüme ve demokratikleşme modeli olduğu kaydedildi. Türkiye'nin dış politikasının mimarının 53 yaşındaki akademisyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olduğu ifade edilen yazıda, Türkiye'nin otokratik rejimlerine karşı ayaklanan Arap halklarının yanında olduğu, Davutoğlu'nun 'yorulmak bilmez çalışma ahlakıyla' tanındığı belirtildi.

45 yaşındaki Başbakan Yardımcısı Ali Babacan liderliğinde Türkiye'nin ekonomik dönüşüm yaşadığı anlatılan takdim yazısında, ülkenin, 2009 yılındaki küresel mali krizden önce kamu harcamaları ve bankacılık sisteminde reforma gittiği kaydedildi. Türkiye'nin ekonomik büyümesinin o tarihten bu yana güçlü bir özel sektör tarafından ateşlendiği belirtilen yazıda şu ifadeler yer aldı: "Avrupa ekonomik krizle uğraşır, ABD küresel çaptaki lekeli imajını düzeltmeye çalışırken Türkiye, Arap ve İslam dünyalarında aktif ve etkili kalmayı sürdürerek boşluğu doldurmaya hazırdı. Birçoğunun Neo-Osmanlıcılık olarak adlandırdığı bu dönemin gelişmesine, Davutoğlu ve Babacan sebep oldu. "Time Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Richard Stengel, Time 100'ün, dünyanın en güçlü ya da en zeki isimlerinin değil, en etkili isimlerinin yer aldığı liste olduğunu ifade etti. Bu isimlerin bilim adamları, düşünürler, filozoflar, liderler, toplumlarının sembolü olmuş kişiler, sanatçılar ve vizyoner kimseler olduğunu belirten Stengel, Time 100 listesinin fikirleri, vizyonları ve faaliyetleriyle dünyayı değiştirmeye odaklanmış ve büyük kitlelere tesir eden kişilerden oluştuğunu kaydetti.

1967 yılında Ankara'da doğan Ali Babacan 1985'te TED Ankara Koleji'ni birincilikle bitirdi. 1989'da ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden tam (4.00) not ortalamasıyla üniversite birincisi olarak mezun oldu. 1959 yılında Konya Taşkent'te doğan Ahmet Davutoğlu, 1 Mayıs 2009 günü açıklanan kabinede Dışişleri Bakanı oldu. (Zaman)