Shopping Fest 21 Günde 8 Milyar TL Ciro Bekliyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

İstanbul Shopping Fest’in ikincisi 9-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Geçen yıl 40 gün süren festivalin süresi 21 güne indirildi. Festivalin Haziran’a çekilmesinde ise indirim dönemi etkili oldu. Geçen yıl 40 günde 8 milyar lirayı bulan ciroya bu yıl 21 günde ulaşılması hedefleniyor. Festivalin Arap ülkelerindeki tanıtım yüzü bölgede Gümüş dizisiyle tanınan Songül Öden olacak.


 


İstanbul’u bölgesinde alışveriş ve eğlence merkezi haline getirmeyi hedefleyen İstanbul Shopping Fest’in (ISF) ikincisi 9-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İlki geçen yıl 50 milyon liralık bir yatırım ile gerçekleşen ISF, 100’ün üzerinde alışveriş merkezinin yanı sıra Taksim, Nişantaşı, Şişli, Bakırköy, Fatih, Bahariye ve Bağdat Caddesi gibi alışveriş caddeleri ile ünlü markalara ev sahipliği yapacak. Sezon ürünlerinde yüzde 50’lere varan indirimler, kampanyalar ve çekilişlerin yanı sıra her hafta sonu Anadolu ve Avrupa yakasında nöbetçi AVM’lerde saat 02.00’ye kadar alışveriş imkanı sunulacak. Türk dizilerinin popüler olduğu Arap ülkelerinde Gümüş dizinini oyuncusu Songül Öden ile festivalin tanıtımı yapılacak. Geçtiğimiz yıl 40 gün süresince yurt içi ve yurt dışından 5 milyon ziyaretçi ağırlayan festival, bir önceki yıla göre İstanbul’da toplam alışveriş rakamını yüzde 26 artırarak ciroyu 8 milyar TL’ye çıkardı. Geçen yıl yabancı kart harcamalarında da 252 milyon TL’lık artışa neden olan festivalde 2012 hedefi 7 milyar TL ciroya ulaşmak.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı ve ISF Platform Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Bu yıl 9-29 Haziran tarihleri arasında aynı renkli görüntüleri görmek istiyoruz. Festival ile tüm dünyaya hem İstanbul’un hem Türkiye’nin perakende gücünü gösteriyoruz” dedi.

Geçen yıl festivalin gerçekleştirildiği Mart-Nisan döneminde yabancı ziyaretçi sayısında ortalama yüzde 15 artış yaşandığını belirten Büyükekşi, “Festival sayesinde geçen yıl ticaret hacmi yüzde 41 arttı, 1.8 milyar TL ciro yakalandı. Geçen yıl Haziran ayında İstanbul’a gelen yabancı turist sayısı 773 bin idi, bu yıl hedef bu rakamı 900 binin üzerine çıkarmak. Bu çıktılar projenin ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor, bu çıktılar bize motivasyon ve güç veriyor” diye konuştu. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “İstanbul Alışveriş Festivali çok başarılı bir yıl geçirdi. Bu yıl için hedefimiz 10 milyondan fazla yabancı turisti İstanbul’da ağırlamak. Geçen yıl İstanbul Alışveriş Festivali’ni yurtdışında tanıtmak için üzerimize düşeni yaptık. Bu yıl da devam edeceğiz. Şimdiden Berlin, Moskova ve Kiev’deki fuarlarda tanıtımı başlattık. Diğer şehirler İstanbul ile yarışırken, İstanbul dünya ile yarışıp dünya’yı geçmeye çalışıyor” dedi.

Potansiyel ülkeleri İstanbul ile donattık

Festivalle ilgili bilgi veren İstanbul Shopping Fest İcra Kurulu Eş Başkanı Yılmaz Yılmaz, büyük bir konserle başlayacakları festival kapsamında şehrin ışıklandırılacağını, caddelerin vitrin ve dev alışveriş poşetleriyle süsleneceğini kaydetti.

İstanbul Shopping Fest İcra Kurulu Eş Başkanı Mehmet Nane de festivali dijital ortama taşıdıklarını, 1 milyon hayrana ulaşmak istediklerini anlattı. Festival anısına 2 pul çıkaracaklarını belirten Nane, yurtdışında da ciddi tanıtımlara başladıklarını belirterek, “Şu anda yurtdışında tüm potansiyel ülkeleri İstanbul ile donattık” dedi.

SEKTÖRDEN 1.500 KİŞİYLE TANITILDI

Perakende sektörünün önde gelen isimleri, devlet ve sivil toplum kuruluşları, dernekler, restoran ve turizm yöneticileri, markaların kurucuları, üyeleri, pazarlama, ürün ve mağaza müdürlerinden oluşan yaklaşık 1.500 kişi festivalin tanıtım ve bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

İRANLI İLK SIRADA

İstanbul Shopping Fest İcra Kurulu Eş Başkanı Hakan Kodal, yabancılar arasında en çok alışverişi İranlı, Azeri ve Ruslar’ın yaptığını, tax free alan yabancılar içinde 980 TL ortalama harcamayla

Azeriler’in birinci, BAE vatandaşlarının 904 lira ile ikinci, Çinliler’in ise 861 TL ile üçüncü olduğunu anlattı.

TURİZME 20 MİLYON LİRA

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Bu yıl biz de valilik olarak İstanbul’un ve ülkemizin turizm değerini artırmak için 95 milyon TL’lik hibe destek payının 20 milyon TL’sini turizme ayırdık. 7 Mayıs’a kadar projeleri bekliyoruz” dedi.
(Gazete Vatan)