Cumhurbaşkanı Gül ve AB Bakanı Bağış, TADF Heyetiyle Biraraya Geldi

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nu (TADF) kabulünde, Amerika'da güçlü bir Türk lobisi bulunduğunu belirterek, "Bundan sonraki süreçte sizlerle çok önemli işler yapmamız lazım" dedi. Bakan Bağış, TADF heyetiyle TBMM'de öğle yemeğinde bir araya geldi.


 


Bağış, burada yaptığı konuşmada, kendisinin iki dönem TADF Başkanlığı yaptığını hatırlatarak, bugün sadece TADF yönetimini değil, birçok dostunu ağırladığını söyledi.

TADF'de 17 yılının geçtiğini ve en yakın dostlukları ve arkadaşlıkları orada yaşadığını ifade eden Bağış, 1991'deki 10. Türk Günü Yürüyüşünü beraber yaptıkları ve ter döktükleri o zamanki başkonsolos olan Volkan Bozkır'ın da halihazırda TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı olduğunu belirtti.

Bakan Bağış, "Gerçekten bugün sizlerle gurur duyuyoruz, Amerika'da güçlü bir lobimiz var. Ama eminim ki sizler de bizlerle Türkiyenizle gurur duyuyorsunuz. Çünkü Türkiye artık dünyada farklı bir konuma geçti. Dünyanın 16, Avrupa'nın altıncı en büyük ekonomisiyiz. Dünyaya 'one minute' diyen bir liderimiz var. Dünyanın vicdanının sesi haline gelen bir Başbakanımız var" diye konuştu.

Türk ekonomisinin her geçen gün daha da büyüdüğüne işaret eden Bağış, Türkiye'nin sadece yurt içindeki değil, yurt dışındaki vatandaşlarının, soydaşlarının da göğsünü kabartan bir ülke haline geldiğini söyledi.

Bağış, "Bundan sonraki süreçte sizlerle çok önemli işler yapmamız lazım. Dünyanın kalbinin attığı Amerika Birleşik Devletleri'nde, New York'ta, BM'nin merkezinde, sizlerin, Türkiye'nin hissiyatlarını daha iyi değerlendirmeniz için bugün sizlerle biraz dertleşeceğiz. Yeni başkanımıza, kardeşime hayırlı, Uğurlu olsun diyorum, tebrik ediyorum" dedi.

Bakan Bağış, Mayıs ayında görkemli bir Türk Yürüyüşü beklediğini de ifade ederek, "O yürüyüşte de Türkiye'nin mesajlarını bütün dünyaya New York'un sokaklarından sizlerin duyuracağınıza eminim" diye konuştu.

TADF Başkanı Ali Çınar kısa konuşmasında, "Sayın Bakanımız TADF'ye çok büyük hizmetleri olmuş, izinde yürüdüğümüz büyük bir büyüğümüz. Kendisine hizmetlerinden ve desteklerinden dolayı hem federasyon olarak hem Amerika'daki Türk toplumu olarak çok teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Yeni yönetim olarak iki aydır iş başında olduklarını belirten Çınar, Bakan Bağış'a 60 günde ne yaptıkları konusunda bilgi de sunacağını kaydetti.

Türk Yürüyüşü'nün New York'ta 19 Mayıs'ta yapılacağını bildiren Çınar, 5 ve 6 Mayıs'ta iki ayrı yürüyüş daha yapacaklarını, sadece yürüyüş değil, daha farklı alanlarda da çalışmalar başlattıklarını söyledi.

Yemeğe, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır da katıldı.